Hörgeräte für Brillenträger: Hörgerät und Brille - geht das?

Iedereen die een gehoorapparaat en een bril nodig heeft, wordt geconfronteerd met de vraag of en hoe de twee hulp comfortabel en praktisch kunnen worden gecombineerd. Velen vrezen dat de twee zintuiglijke hulpmiddelen niet tegelijkertijd mogelijk zijn. Maar het alles -het is heel goed mogelijk om een ​​bril en gehoorapparaten samen te dragen. U kunt erachter komen welke opties beschikbaar zijn en waar u in dit bericht op moet letten.

hoortoestel achter het oor en de bril

Of er een aangenaam dragen is, hangt sterk af van de grootte en vorm van uw oren en het type gehoorapparaat. Het is ook cruciaal hoe strak de glazen achter het oor zitten. Te sterke strakheid kan leiden tot een gevoel van druk of gebogen glazen bril, waaraan het comfort en de stoel lijden. Er is een potentieel obstakel voor het dragen van hoortoestellen en bril.

Bij gebruik van een hinter-em-ear (hdo) hoorthulp moet daarom indien mogelijk worden geopend Moderne modellen worden gebruikt, die vrij kleiner en smaller zijn. Zo smal achter het oor kan worden vermeden. Het is echter eenvoudiger om te kiezen in-dem-ear (ido) apparaten die verdwijnen in het oor en dus gewoon Geen plaats achter het oor nodig. De verstorende factor wordt dus geëlimineerd, bril en gehoorapparaat kunnen gemakkelijk samen worden gebruikt.

bril met (geïntegreerd) gehoorapparaat - het gehoorglas

gehoorglazen Associatie en visuele hulp in een product. Voor dit doel wordt hoortoesteltechnologie direct in de bril geïnstalleerd. Het hoortoestel is op zijn beurt verbonden met de otoplastiek via een transparante slang, die in het oor wordt geplaatst. Als het niet mogelijk is om otoplastiek in te voegen, wordt de natuurlijke functie van de botten voor de geluidslijn gebruikt. Dit slaagt met zogenaamde Botgeleiding horende bril . Deze speciale gehoorglazen moeten dicht bij het bot achter het oor liggen zodat het geluid erover kan worden overgedragen.

bevestig aan een bril

Hoorglazen werken meestal met een kliksysteem: de hoortoesteltechnologie kan normaal gesproken aan verschillende glazen worden bevestigd. U hoeft hiervoor geen nieuw visueel hulpmiddel te kopen, omdat uw huidige bril meestal kan worden geconverteerd om het kliksysteem bruikbaar te maken.

Hoorglas: voor- en nadelen

Lichte bruikbaarheid en hantering van overtuiging als een duidelijk voordeel van het gehoorglas. Batterijcompartiment en bedieningselementen zijn gemakkelijk direct toegankelijk op de bril. Bovendien scoort de combinatieglazen met een bijzonder onopvallende integratie van het hoortoestel.

Het gebruik van een hoorzitting wordt problematisch als bril alleen in bepaalde situaties vereist is. De behoeften van verschillende visuele hulpmiddelen in verschillende situaties maken het ook moeilijk om de hoorzitting te gebruiken. In deze gevallen moet een van de aids worden vermeden of moet een frequente wijziging van het kliksysteem worden geaccepteerd. Reparaties zijn ook nogal onpraktisch, omdat het verzenden van het reparatie -item vaak nodig is, die voornamelijk wordt geassocieerd met een disfunctie van het gehoorglas.

Conclusie: bril en gehoorapparaten - dat werkt!

Samenvattend kan worden gezegd dat het geen probleem is als u zowel een visueel als een hoortoestel nodig hebt. Afhankelijk van de aard van glazen, hoortoestellen en oren, kunnen een hdo hoor-eenheid worden gebruikt. Het blijkt echter praktischer te zijn om ido gehoorapparaten te gebruiken , indien mogelijk. Uiteindelijk is de gehoorglazen beschikbaar, die zowel beschikbaar is als een conventionele variant met otoplastics of als een bot pijpvariant.