Airpods als Hörgerät? Jetzt mehr erfahren! | MySecondEar
gebruik

AirPods als hoortoestel? Lees nu meer!

Met de Conversation Boost introduceerde Apple 2021 een operationele hulpmiddel in de iOS15 -update, die sindsdien het gebruik van AirPods Pro als hoortoestel heeft gebracht. De functie kan worden geactiveerd via instellingen & gt; Operating AIDS & GT; Audio/visual & gt; Hoofdtelefoonaanpassingen & GT; Toepassen met transparantiemodus & gt; Gespreksversterking. Maar in de toekomst kunnen de kleine hoofdtelefoon gehoorapparaten ?

vervangen

hoortoestellen versus AirPods: verschillen & amp; Overeenkomsten

hoortoestellen

AirPods Pro

draadloze Bluetooth-verbinding met externe apparaten.

>

Verbindingsopties afhankelijk van het model, meestal ook aan andere fabrikanten

hoorfuncties alleen in combinatie met Apple-apparaten

Niet-inrichting in het oor (voor moderne hoortoestellen)

als ido of hdo Beschikbaar

In-ear hoofdtelefoon

medisch product specifiek voor de behandeling van gehoorverlies

Geen medisch apparaat, voornamelijk voor muziekstreaming

akku houdt de hele dag door

Batterij duurt 4,5 uur gehoortijd

Batterijlading duurt enkele uren

20-30 minuten voor volledige belasting

specifieke fijne instellingen opgegeven

Koleninstellingen via App Audiogram

Ruisonderdrukking kan gehoorbescherming dienen


AirPods gebruiken als gehoorapparaat

De instellingen voor het gebruik van AirPods kunnen worden aangepast aan de individuele hoorprestaties, wat een gepersonaliseerde luisterervaring creëert. Voor de configuratie kan een zijn aangepast. Specifieke gehoorfuncties positioneren ook de hoofdtelefoon als gehoorondersteuning:

Conversatie Boost : Als de booster wordt geactiveerd, absorberen de microfoons van de AirPods de akoestische omgeving. Boarding geluiden zijn verzwakt en de stem van de conversatiepartner wordt duidelijk benadrukt en in het oor output.

live-mitmahl : deze functie maakt het gebruik van iPhone, iPad of iPod mogelijk als een externe microfoon als ze in ruimtelijke nabijheid worden geplaatst. Het geluid wordt via het respectieve apparaat naar de AirPods gestuurd en dus - volgens Apple - wordt het luisteren naar verdere verre mensen geïmplementeerd. Volgens de fabrikant is de fabrikant bijzonder nuttig in luide omgevingen. Een voorwaarde is iOS 14.3 of nieuwer, evenals het gebruik van AirPods, AirPods Pro, PowerBeats Pro of Beats Fit Pro.

Achtergrondruis : Helaas, als u onder tinnitus bent, kunt u uw AirPods gebruiken om de vervelende geluiden te overlappen. Regen of ruis kan bijvoorbeeld worden geselecteerd onder de sectie "achtergrondgeluiden" in de iPhone -instellingen om tinnitus te compenseren. De besturingsoptie kan worden toegevoegd aan het bedieningscentrum voor snelle toegang.

Ruisonderdrukking en transparantiemodus : AirPods Pro en AirPods Max omvatten de mogelijkheid van ruisonderdrukking van externe geluiden. Om dit te doen, neutraliseer je de ongewenste achtergrondgeluid in en naar buiten. Bovendien is een verandering in de transparantiemodus mogelijk waarbij de geluidsomgeving ondanks hoofdtelefoon volledig wordt waargenomen. De wijziging kan direct worden gerealiseerd via de hoofdtelefoon of via iPhone, iPad, Apple Watch of Mac en ook gecontroleerd via het Control Center.

AirPods als gehoorapparaten: voor- en nadelen

De voordelen van AirPods als hoorapparaten verwijzen naar het optische aspect, omdat het moderne, populaire ontwerp de voorkeur kan geven aan de afbraak van stigmata in vergelijking met gehoorapparaten. Met name Young Hearing Aid -dragers zijn misschien meer bereid om airpods te dragen in plaats van conventionele hoortoestellen. Aan de andere kant is de ruisonderdrukking positief, wat kan bijdragen aan gehoorbescherming tegen luid omgevingsgeluid.

Ondanks de gehoormaatregelen promoot Apple zijn AirPods niet als vervanging van het gehoorapparaat, omdat de hoofdtelefoon geen medische producten zijn. Ze worden noch geïnterpreteerd voor langetermijngebruik, noch kunnen meer precieze instellingen voor gehoorondersteuning worden gemaakt. Een relatief korte batterijduur van ongeveer 4,5 uur is niet voldoende voor de volledige behoefte aan hoortoestel. Een standaardvorm zonder een individuele aanpassing aan het oor leidt tot comfortbeperkingen en beperkt de levensduur verder. Acoustisch is het ook problematisch dat een gehoorprofiel wordt geaccepteerd voor beide oren en dat slechts enkele eenzijdige wijzigingen in de luisterinstellingen concreet kunnen zijn. Volgens een studie van auditieve inzichten worden hoge frequenties niet in dezelfde mate verhoogd als voor conventionele gehoorapparaten, maar lage frequenties worden te intensief verhoogd.

Conclusie: AirPods vervangen niet -medische gehoorapparaten

De conclusie kan duidelijk worden gezegd: AirPods zijn geen gehoorapparaten en kunnen de medische producten niet in volledige mate vervangen. Aangezien de meeste gehoorproblemen zich voordoen in het hoogfrequente gebied, is het gebrek aan versterking in dit gebied bijzonder problematisch. Bovendien kan een sterker gehoorverlies niet worden behandeld met de voornamelijk geproduceerde muziekluisteren hoofdtelefoon . In het geval van een lichte gehoorvermindering, kunnen AirPods nog steeds elke dag gemakkelijker maken, maar het beperkte comfort en de batterij -boerderij spreken tegen gebruik als dagelijks hoortoestel. De achtergrondruisfunctie daarentegen kan bijzonder positief worden benadrukt, die op een gerichte manier kan worden gebruikt om tinnitus te compenseren.

Apple's maatregelen voor gehoorondersteuning

Zelfs als AirPods geen equivalente vervanging voor gehoorapparaten vertegenwoordigen, is Apple indrukwekkend als het gaat om gehoorondersteuning! Met gemaakt voor iPhone is directe streaming van inhoud op Apple -apparaten via geselecteerde hoortoestellen mogelijk. De bruikbaarheid voor gehoorstoornissen is ook te zien in de vele operationele hulpmiddelen om ernstige en dove mensen te ondersteunen. Op deze manier helpt sensorische informatie of de beschikbaarheid van Siri via schrijven en de detectie van gebarentaal in FaceTime om de apparaten te gebruiken. U kunt verdere maatregelen vinden die de fabrikant voor hulp biedt.