informatie voor particuliere huishoudens

De wet op elektrische en elektronica -apparaten (Elektog) bevat verschillende vereisten voor het afhandelen van elektrische en elektronische apparaten. De belangrijkste zijn hier samengesteld.

1. Afzonderlijke opname van oude apparaten

Elektrische en elektronische apparaten die afval zijn geworden, worden oude apparaten genoemd. Eigenaren van oude apparaten moeten worden geregistreerd door een daling van de afwikkelingsafname gescheiden door ongesorteerd afwikkelingsafval. In het bijzonder horen oude apparaten niet bij huishoudelijk afval, maar in speciale collectieve en retoursystemen.

2. Batterijen en batterijen

Eigenaren van oude apparaten moeten meestal oude batterijen en oude akumulatoren scheiden, die niet omgeven zijn door het oude apparaat, vóór de levering op een detectiepunt. Dit is niet van toepassing als de oude apparaten worden voorgelegd aan providers van de overheidsrecht en daar gescheiden om zich voor te bereiden op hergebruik van andere oude apparaten.

3. Mogelijkheden om oude apparaten te retourneren

Eigenaren van oude apparaten van particuliere huishoudens kunnen inleveren op de verzamelpunten van de overheidsinstellingen van het openbaar recht of bij de retourbureaus die door fabrikanten of uitgaven in de zin van de elektriciteit zijn opgezet. U kunt hier een online directory van de verzamel- en retourpunten vinden: https://www.ear-ystem.de/ear-bekirung/sammel-und-rueckiehtellen.jsf

4. Gegevensbescherming Opmerking

Oude apparaten bevatten vaak gevoelige persoonlijke gegevens. Dit geldt met name op apparaten van informatie en telecommunicatietechnologie zoals computers en smartphones. Houd er rekening mee dat elke eindgebruiker verantwoordelijk is voor het verwijderen van de gegevens over de oude apparaten die moeten worden verwijderd.

5. Het belang van het symbool "gekruiste afval kan"

Het symbool van een verkort afval op de elektrische en elektronica-apparaten geeft aan dat het respectieve apparaat afzonderlijk moet worden gedetecteerd van de niet-gesorteerde afwikkelingsval aan het einde van zijn levensduur.