Glückliche Ärztin

Wat is een (geluid) audiogram?

Een ton audiogram is een grafische gedetailleerde weergave van uw gehoor. Het display vindt plaats in een luistercurve. Deze meting kan de reden voor uw gehoorverlies bepalen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor elke gehoorvermindering. De test is eenvoudig en snel. Met deze recensie kunt u uw gehoor laten zien of uw nekneuzen of een akoestische controle hebben.

Op het gebied van hoortest en audiogram hebben we een nuttige gids voor u samengesteld. Je kunt erachter komen wat een audiogram echt is en hoe het is gemaakt. We leggen u uit wat de akoestiek of de arts uit uw resultaat kan lezen. Als u uw gehoor wilt laten controleren, kunt u op elk gewenst moment een hoortest doen. Bij ons heb je hier precies gelijk voor. U bent van harte welkom om een ​​afspraak met ons bij u in de buurt te maken. We bieden gratis een hoortest aan.

De term audiogram

Verschillende frequenties en gehoordrempels worden door u vastgelegd in de hoortest of het audiogram. De gehoordrempel is het gebied waar u gewoon tonen kunt waarnemen. Hierop is een formulier voorbereid. De toonhoogte horizontaal betekent de frequentie in Hz, de verticale records betekenen het volume in decibel.

De gehoordrempel van een normaal horende adolescent betekent de nullijn in het toon audiogram. Tijdens de beoordeling worden twee verschillende waarden genomen. Aan de ene kant wordt de luchtlijn gemeten zodat het geluid over de lucht van je buitenbuis in het middenoor wordt verplaatst en vervolgens in het binnenoor wordt verplaatst. Dat is eigenlijk wat je bedoelt door te horen. Misschien weet je niet eens dat er ook een botlijn is. Als gevolg hiervan bereiken de trillingen uw binnenoor over het plafond van uw schedel. Meestal wordt het geluid bedekt door de luchtpijp. Er kan echter schade optreden. In dit geval kan uw hoortoestel exact worden aangepast zodat uw botlijn wordt gebruikt. Dit wordt versterkt van het geluid en het geluid. Een hoger volume is echter nodig voor de botlijn.

Hoe wordt een audiogram gemaakt?

In de audiogramtest krijgt u een koptelefoon. Je zet dit aan. Uw akoestiek of dokter speelt individuele tonen. Met gezonde oren kunt u meestal frequenties van 1000 Hz maken. De stappen worden versterkt in de stappen van 5 dB. Zodra je iets kunt horen, geef je een signaal. Vervolgens worden verdere frequenties getest. Uw gehoordrempel is gemarkeerd.

Deze test wordt natuurlijk op beide oren gedaan. Je krijgt dan een speciale luisteraar van de botlijn. Deze luisteraar ligt direct op je schedelbot. Dit is hoe botlijnmeting wordt gedaan. De gehoordrempelpunten zijn verbonden met de hoortrempelcurves. De luchtlijn wordt vergeleken met de botlijn in termen van prestaties.

De interpretatie en verklaring van een audiogram

Verschillende gehoorschade kunnen worden onderscheiden door een geluidsaudiogram. Zoals hierboven al vermeld, is de luchtlijn beschikbaar. In deze lijn komt het geluid van de buitenkant in het middenoor en gaat vervolgens naar het binnenoor. De botlijn werkt heel anders. In het geval van de botlijn worden de geluidssignalen door uw schedelkoks doorgestuurd naar uw hersenen.

Het kan zijn dat u de tonen goed door de botlijn kunt waarnemen, maar problemen hebt met de tonen over de luchtlijn. Vervolgens spreekt de expert of specialist over een geluidsgeleidingsstoornis. De redenen voor een geluidsstoornis kunnen zeer divers zijn. Het geluid kan worden gehinderd op weg van het buitenoor in het binnenoor. Misschien is er een vreemd lichaam in je gehoorgang. Dit kan bijvoorbeeld een effusie zijn in uw middenoor. Misschien is er ook een probleem met uw ossicles. De oorzaak kan je je nekneuzen vertellen. In principe kan gehoorverlies van geluids geleiding relatief gemakkelijk worden behandeld. In elk geval kan een hoortoestel u helpen. Wij adviseren u graag competent en service -georiënteerd.

Als u een geluidssensatiestoornis heeft, heeft deze de oorsprong in het binnenoor of de zenuw. De luistercurve loopt dan precies hetzelfde voor het geluid voor het bot en voor de luchtlijn en om zo te zeggen parallel. De individuele gehoordrempels verschillen fundamenteel van het normale gehoor.

Als het gaat om een ​​geluidssensatiestoornis, kunt u zeer slecht hogere frequenties horen. Bij hogere frequenties en hogere tonen heeft u een luider volume nodig totdat de gehoordrempel kan worden gespecificeerd. Uw gehoordrempelcurves zinken daarom af in het hoogfrequente gebied. Dit symptoom is typerend voor het gehoorverlies. Geneesmiddelen of bewerkingen helpen niet bij een geluidssensatiestoornis. Het verlies van functie van uw binnenoor kan echter worden beperkt door een hoortoestel.

Moderne hoortoestellen van vandaag geven u de optie dat u kunt blijven deelnemen aan het leven. U mist geen gesprekken en kunt individueel als normaal praten. Goed aanpassingsadvies voor uw hoortoestel is hiervoor een voorwaarde. Onze werknemers beantwoorden graag vragen. Bij ons vindt u een geschikte hoorapparaat akoestiekjes Voor uw behoeften.