Binaurale Hörgeräte

Uw gids voor gehoorapparaten op beide oren

Een hoortoestel is een hoge technische hulp. U kunt het vergelijken met een computer. Oud -gemodificeerde hoortoestellen zijn nu voorbij, omdat zowel technologie als optica aanzienlijk zijn veranderd. Een hoortoestel van vandaag is veel meer dan een eenvoudige luisterversterker. U gebruikt een aantal speciale functionaliteiten. Er is ook sprake van de zo -called binaurality.

Deze gids legt voor u uit wat achter de term binaurale hoortoestellen zit en hoe deze functie u ondersteunt tijdens het luisteren. U bent van harte welkom om advies in te winnen bij onze experts op het gebied van gehoorapparaten met betrekking tot aanpassing en selectie. Bel ons of stuur ons een bericht over gehoorverlies. Advies vindt plaats zonder verplichting en gratis.

de hoortoestellen van vandaag en voormalige hoortoestellen in vergelijking

Kun je je ook de originele eerdere hoortoestelmodellen herinneren? Deze kunnen alleen het ontvangen geluid versterken. Dit gebeurt onafhankelijk van elkaar. Het werkt heel anders met een modern bineaal gehoorsysteem. De afgelopen jaren is een modern proces ontwikkeld. Dit is gebaseerd op natuurlijk gehoor. Dit betekent dat zowel het linker als het rechter gehoorapparaat zijn gekoppeld en met elkaar communiceren en communiceren. Voor u betekent dit enorme kwaliteit als de gehoorsystemen met elkaar kunnen communiceren. Afhankelijk van de eerste situatie zijn deze intelligent gecoördineerd.

Natuurlijk gehoor met een binauraal gehoorapparaat

De hersenen slaagt erin de taal uit het geluid te filteren en ruis te onderdrukken. Er zijn overeenkomstige signalen om de taal te begrijpen. Het is ook mogelijk om taal duidelijk te begrijpen in een akoestisch veeleisende situatie. Heb je een probleem als er veel lawaai om je heen is, zoals in een restaurant of in een metro of in de bus? Als u denkt dat u uw tegenhanger bijna niet langer kunt begrijpen, kunt u de situatie verhelpen met een binauraal gehoorsysteem. Hiermee kunt u uw hele akoestiek horen .

U bent ook welkom om een ​​vergelijkbare situatie voor te stellen als u bijvoorbeeld een wandeling maakt in sterke windgeluiden. U kunt geen gesprek voeren zonder hoortoestel. Een binauraal gehoorsysteem slaagt er automatisch in om te controleren waar de wind vandaan komt en vanuit welke richting het taalsignaal is. Alleen de juiste signalen worden per radio naar het andere oor overgebracht. Het verontrustende windruis wordt efficiënt onderdrukt. Dit werkt veel beter voor binaurale gehoorsystemen dan met conventionele gehoorsystemen. Een andere typische situatie is als u belt met één oor. Een binauraal gehoorapparaat kan dit herkennen en tegelijkertijd de geluidsversterking onderdrukken. Tegelijkertijd worden de geluiden van de telefoon en alle signalen ook naar de andere kant verzonden. Dus je kunt de nodige oren op beide horen.

De richting van de microfoon

Met nieuwe systemen kunt u horen, ongeacht de richting van het zicht. Gewoonlijk wordt de microfoon uitgelijnd volgens de richting van het gezicht. Maar het kan gebeuren dat u op een computer zit en werkt. Desondanks wil je misschien praten met een andere persoon die aan de zijkant of achter je staat. In dergelijke situaties bereiken oudere gehoorsystemen hun grenzen. Het ziet er heel anders uit met een binauraal gehoorapparaat. Een binauraal hoortoestel verandert de microfoons precies in de richting waaruit het signaal voor de taal komt. Als gevolg hiervan heeft u geen oogcontact meer nodig voor probleemvrije communicatie.

oriëntatie in de ruimte

Meestal zijn er twee goed functionerende oren nodig om een ​​probleemvrij directioneel gehoor te garanderen en om uzelf in de kamer te oriënteren. De beste verschillen worden herkend door het gehoorcentrum. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het linker- en rechteroor wanneer signalen aankomen. U kunt dus een positie in de kamer toewijzen aan het signaal en deze vinden. Er is sprake van het zo -aangedane hoofdschaduweffect. Een veilige directionele beoordeling is zelfs mogelijk met een binaurale systeem voor signaalverwerking.