Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

hoorglazen

Iedereen die een kijk- en hoortoestel nodig heeft, wordt vaak geconfronteerd met het probleem dat het dragen van beide ondersteuningsmaatregelen tegelijkertijd kan leiden tot het gevoel van druk of ongemak. Naast het gebruik van gehoorapparaten in-ear, vertegenwoordigen het horen van bril een potentiële voedingsoptie voor bril en dragers van gehoorapparaten . Maar het horen van een bril is niet hetzelfde als gehoorglas, omdat verschillende varianten van de combinatie Model brengt zowel voor- als nadelen die hun geschiktheid voor verschillende doelgroepen beïnvloeden.

hoorglazen of glazen met gehoorsysteem?

In het klassieke gehoorglas is het gehoorsysteem in de brilbeugels geïnstalleerd. Het verband tussen het gehoorsysteem en het oor wordt gerealiseerd via een transparante hoortbui, die eindigt in een otoplastiek die in het oor wordt geplaatst. Dus het gehoorglas blijft onopvallend, discreet en gemakkelijk te gebruiken.

Als alternatief kunnen bril worden voorzien van gehoorsystemen, die zijn bevestigd via A klik op Systeem . Dienovereenkomstig kan het brilmodel als gewenst worden geselecteerd en kan het gehoorsysteem worden omgezet, zodat de brilverandering flexibel is. Om het kliksysteem te kunnen bevestigen, moeten slechts kleine wijzigingen op het glazen frame worden aangebracht.

Botgeleiding Hoorzitting Goggles

Als de insertie van otoplastiek niet mogelijk is of de levering van conventionele gehoorapparaten niet voldoende is, kan het horen van bril met botlijn worden geselecteerd. Dit is een vorm van Botgeleiding gehoorapparaten die werkt via het bedrijf dat op de bril op het schedelbot ligt. Met behulp van de botlijn vindt geluidstransmissie met behulp van trillingen plaats, wat de luister indruk initieert.

voor wie zijn gehoorglazen geschikt?

In de eerste plaats geschikte gehoorglazen zijn geschikt voor mensen die zowel gehoor- als visuele hulp nodig hebben. Vooral wanneer het dragen van een bril gedurende de dag nodig is, omdat de luisterlijn alleen in combinatie is gegarandeerd. Klik op hoorsystemen blijken praktisch te zijn wanneer een bril vaak wordt gewijzigd, bijvoorbeeld in zonnebrillen.

Nadelen van gehoorglazen

Minder geschikt zijn hoorbril horen voor alleen sporadische dragers van een visuele hulp, omdat de gehoorprestaties altijd zijn gekoppeld aan het gebruik van een bril. Reparaties blijken ook problematisch te zijn. Deze vereisen vaak het verzenden van het gehoorglas, wat betekent dat de drager daarom niet beschikbaar is voor de drager tijdens de reparatieperiode.

hoortoestellen en glazen dragen

Of het mogelijk is om een ​​hoortoestel en een bril samen te dragen, hangt af van de vorm en grootte van de oren, het type gehoorapparaat en de individuele vereisten. Een ongemakkelijk gevoel van druk achter het oor kan optreden of gewoon waarnemen om zowel een bril als een gehoorapparaat achter het oor te hebben. Dit probleem kan worden vermeden door in-ear hoortoestellen. Als u echter de voorkeur geeft aan apparaten aan de achterzijde, moet u moderne, relatief smalle modellen gebruiken die minder verontrustend zijn. Als alternatief zijn de gehoorglazen een goede voorraadoptie om het genoemde probleem te voorkomen. De nadelen van de combinatiesystemen mogen echter niet onopgemerkt worden.

hoorglazen kosten

De prijs van gehoorglazen bestaat uit twee aspecten: de prijs voor de gehoorapparaten en de prijs voor assemblage. Tijdens de assemblage moet een prijs van € 80 - € 150 worden aangenomen, de prijzen voor gehoorapparaten zijn afhankelijk van het model en het technologieniveau.