Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

hoortoestel jeukt in het oor

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw hoortoestel in het oor jeukt. Een mogelijke oorzaak kan een allergie zijn voor het materiaal van het hoortoestel of tegen de oorpas. Een andere oorzaak kan een infectie of irritatie van het oor zijn.

Als uw gehoorapparaat in het oor, moet u het eerst verwijderen en uw oor controleren. Als u tekenen van roodheid of pijn heeft, zou u een arts of ENT -specialist moeten zien.

Om de jeuk van hoortoestellen in het oor te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw hoortoestel regelmatig wordt schoongemaakt. Gebruik geen scherpe reinigingsmiddelen of alcohol om het hoortoestel schoon te maken, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een speciale reinigingsmiddel voor gehoorapparaten en maak het gehoorapparaat dagelijks schoon.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het gehoorapparaat correct past en dat de oorpas niet te strak is. Als de oorpas te strak is, kan dit ervoor zorgen dat het oor jeukt en irriteert. Als de oorpas te los is, kunnen feedbackgeluiden en een verminderde luisterervaring optreden.

Over het algemeen is het belangrijk dat u regelmatig met uw ENT -specialist spreekt om ervoor te zorgen dat uw hoortoestel correct past en dat alle problemen vroeg kunnen worden herkend en behandeld.