Hörgeräte Arten, Typen, Modelle - Welche Hörgeräte gibt es?

Hoortoestellen Soorten

De keuze van Paradox beschrijft een fenomeen in de psychologie waarin een te grote selectie van mogelijkheden het besluitvormingsproces negatief beïnvloedt en meestal leidt tot een vertraging in de uiteindelijke beslissing. Het kiezen van het juiste hoortoestel uit de massa van het aanbod kan snel overweldigend zijn of zelfs tot frustratie leiden. Om een ​​benadering van opluchting te bieden, geeft dit blogartikel u een overzicht van verschillende soorten gehoorapparaten en hun voor- en nadelen. Opgemerkt moet worden dat het altijd een zeer individuele beslissing is die afhangt van persoonlijke factoren zoals de optische eisen, technische verwachtingen en de mate van gehoorverlies.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

Overzicht van het gehoorapparaat: welke vormen van gehoorapparaten zijn er?

Eerst kan een algemeen onderscheid worden gemaakt in gehoorapparaten (IDO) en Achter-eared (HDO). De verschillende bouwmethoden werken met verschillende technische implementaties om uw gehoor te vergroten. In het geval van beide vormen van ondersteuning kunnen verdere subvormen worden geïdentificeerd, die hieronder worden vermeld.

in-ear hoortoestellen (ido)

IDO -apparaten werken met een gesloten toevoer, waarin het buitenste deel van de gehoorgang grotendeels wordt gesloten door het hoortoestel zelf. Dankzij een individuele aanpassing aan uw oor zit het hoortoestel optimaal in de gehoorgang, waardoor ventilatie zorgt en tegelijkertijd de tonen direct kunnen overbrengen. Als gevolg hiervan worden de natuurlijke prestaties volledig benut en zorgt het er dus voor dat het wordt gebruikt met een breed scala aan gehoorproblemen.

De IDO -apparaten krijgen hun naam vanwege hun plaatsing in het oor. Hoorzittingen met een diepere stoel in de gehoorgang en modellen die volledig verdwijnen in de laatste worden onderscheiden tussen Concha's apparaten die in de oorschelp worden geplaatst.

Abonneer u in een oogopslag in een oogopslag in het oor:

ITE -gehoorapparaten (in het oor = in het oor)

ITE -hoortoestellen zitten in de oorschelp en vullen het volledig uit.

ITC -gehoorapparaten (in het kanaal = in de gehoorgang)

De ITC -hoortoestellen worden in de gehoorgang ingebracht, wat betekent dat de oorbeker gratis blijft en een subtiele hoeveelheid mogelijk is.

CIC -gehoorapparaten (compleet in het kanaal = volledig in de gehoorgang)

CIC -apparaten zijn ideaal voor een bijzonder onopvallende gehooroplossing. Deze worden beschouwd als de kleinste IDO, verdwijnen volledig in het oor en kunnen er uit worden verwijderd met behulp van een nylon trekstroomdraad.

IIC -gehoorapparaten (onzichtbaar in het kanaal = onzichtbaar in de gehoorgang)

Een IIC -gehoorapparaat is nog dieper in de gehoorgang dan de CIC, dus het wordt bijna onzichtbaar in het oor.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

achterste gehoorapparaten (HDO)

In het geval van de open voorraad, die te vinden is in de HDO -hoortoestellen, bereiken de geluidsgolven het trommelvlies op natuurlijke wijze, omdat de oordop niet wordt bezet door het hoortoestel. In plaats daarvan zitten de apparaten, zoals de naam belooft, achter het oor, een beetje boven de oorschelp. De geluidsgolven worden gericht op de oorpas, die in de gehoorgang ligt en zorgt voor een goede greep van het hoortoestel via een transparante slang. De componenten en de luidspreker zijn veilig geïntegreerd in de behuizing, zodat HDO -apparaten ook beschikbaar zijn als water, zweet of stofbestendig.

Abonneer u in één oogopslag op de achterste hoortoestellen:

Bte Hörgeräte (achter het oor = met geluidslang)

gehoorsystemen die achter het oor zitten en een geluidslang gebruiken om geluid in de gehoorgang te begeleiden, worden BTE genoemd. Ze worden gekenmerkt door het feit dat de luidspreker in de behuizing van het hoortoestel zit. Afhankelijk van de ernst van het gehoorverlies kunnen geluidslangen worden gebruikt in verschillende diameters.

Ric hoortoestellen (ontvanger in kanaal = met ex-listener)

RIC -modellen zijn meer onopvallend dan andere HDO -apparaten, maar ze zitten ook achter het oor. Een dunne kabel legt de verbinding tot stand met de luidspreker, die zijn plaats in de gehoorgang vindt. Als gevolg hiervan worden RIC -gehoorapparaten als bijzonder esthetisch aantrekkelijk beschouwd, terwijl ze geschikt en uiterst effectief zijn voor elk oor.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

Andere soorten hoortoestellen in een korte versie:

Botgeleiding gehoorapparaten

Botgeleiding hoortoestellen zijn ontworpen in de vorm van een bril, waarvan de beugels dicht bij het hoofd liggen. Het geluid wordt dus overgebracht naar het schedelbot en erover hoorbaar. In het bijzonder profiteren mensen die vaak lijden aan infecties in het middenoor van dit hoortoestel.

Cochlea Implant

Implantaten van Chochlea willen de bestaande, natuurlijke gehoorfunctie gebruiken en de sensorische cellen die ontbreken in de audioslak (cochlea) overbruggen. Dit wordt gerealiseerd door de stimulatie van de hoornzenuw.

tinnitus noiser

Degene die Tinnitus heeft, weet hoeveel het constante geluid het dagelijkse leven kan beïnvloeden. Om het probleem op te lossen, overgedragen tinnitus noiser tonen naar het hoortoestel om de tinnitus te overlappen.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

Verschillen: IDO of HDO -gehoorapparaten

De verschillende bouwmethoden van hoortoestelsoorten bevatten de voor- en nadelen, die de selectie kunnen beïnvloeden op basis van persoonlijke discretie. De apparaten richten zich op hun ontwerp vanwege hun ontwerp en dus hun afwijking bij het dragen van elkaar. Bovendien vereist de variërende grootte een variatie in de opties voor technische apparatuur, die de geschiktheid bepaalt voor een bepaalde ernst van gehoorschade.

Voordelen van IDO -gehoorapparaten

In termen van onopvallendheid overtuigen de subtiele, soms bijna onzichtbare IDO -gehoorapparaten. Uw stoel in het oor zorgt voor een optimaal draagcomfort, wat praktisch blijkt te zijn, vooral bij het dragen van een bril en lichaamsbeweging, omdat verblijf wordt vermeden vanwege de beschermde locatie. Made -to -Measure en technische apparatuur Zorg ervoor dat de omstandigheden van het oor effectief worden gebruikt. Dit resulteert op zijn beurt in een natuurlijk geluidsleven.

Nadelen van IDO -gehoorapparaten

benadeeld in de IDO -gehoorapparaten is hun nutteloze gebruik om lichte tot matige gehoorschade te zijn, terwijl de prijsfactor een speciale belasting is. Technisch gezien moet de beperkte ruimte in de apparatuur, zoals het ontbreken van een audioconnection of een T -spoel (alleen geïnstalleerd in concha -apparaten, worden geaccepteerd). Een ander aspect van de grootte is de geschiktheid van de gehoorgang, die een bepaalde grootte moet hebben om het inzetstuk mogelijk te maken. Uiteindelijk moet een verkorte term worden overwogen in vergelijking met HDO -gehoorapparaten.

Voordelen van HDO -gehoorapparaten

HDO -gehoorapparaten kunnen ook worden gebruikt, zelfs met gemiddeld tot ernstig gehoorverlies of kleine inkomsten. Tegenwoordig vindt u elegante, stijlvolle oplossingen met klassieke ontwerpen, zelfs met een vergelijkbare grotere buik. Met de groottefactor kan de HDO meer presteren omdat er meer ruimte is voor grotere batterijen. Als gevolg hiervan is er nog een voordeel in de uitgebreide term en de verbinding optie voor externe apparaten. Bij de behandeling van de hoortoestellen kan een vereenvoudigde bruikbaarheid, reiniging en instelling ook worden vastgelegd door de grootte.

Nadelen van HDO -gehoorapparaten

Ondanks minimale ontwerpen blijven HDO -hoortoestellen meer merkbaar in hun dragende manier dan de verborgen IDO -apparaten. Dit nadeel is vastgesteld voor RIC -modellen, maar er is meer onderhoud. Vanwege het risico om vast te zitten, zijn HDO -apparaten minder geschikt voor brildragers en kunnen ze ook een verstorende factor worden bij het dragen van masker. Ten slotte kan worden bekritiseerd dat er geen gebruik is van de natuurlijke functie van de oorschelp, zoals het geval is met IDO -apparaten.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

batterij of batterij?

Naast de beslissing of het nieuwe hoortoestel in of achter het oor moet zijn, moet het ook worden afgewogen of het moet worden uitgevoerd met batterij of batterij. Dit zijn ook zeer persoonlijke voorkeuren die individueel kunnen worden doordacht.

Terwijl hoortoestellen met batterij een redelijk lange termijn aanbieden en continue slijtage inschakelen, hebben gehoorapparaten met batterij nodig om te zorgen voor het opladen van de nacht om de dag te garanderen. Batterijapparaten bieden het voordeel dat powerbanken kunnen worden vervoerd om onderweg te kunnen laden. Het batterijdiveau kan meestal worden bekeken in de apps voor de respectieve hoortoestellen. In het geval dat het batterijapparaat faalt, moeten afwisselend batterijen echter altijd worden gedragen. De frequente verandering kan niet alleen een motoruitdaging zijn, maar is vooral kritisch over een omgevingsaspect.

De batterij -apparaten vertegenwoordigen een hogere financiële last bij de aankoop. Tegelijkertijd is er een voortdurende uitvoer in de vorm van de vervangende batterijen voor hoortoestellen jaren, maar heeft hogere kosten. Uiteindelijk moet er rekening mee worden gehouden dat de prestaties van hoortoestellen met batterij niet altijd voldoende zijn in het geval van bijzonder ernstig gehoorverlies.

Conclusie: welk type hoorzitting is de juiste voor mij?

Dit artikel heeft een overzicht gegeven van welke soorten hoortoestellen voor u beschikbaar zijn bij het kopen. Uiteindelijk kunt u uiteindelijk alleen beslissen welk hoortoestel voor u geschikt is op basis van uw individuele voorkeuren. Heeft u een licht tot medium gehoorverlies, draagt ​​u een bril of hecht u speciaal belang op een subtiele dragende manier? Dan kan IDO hoortoestellen geschikt zijn voor u. Als u een verhoogde prestaties, vereenvoudigde hantering, evenals met ernstige gehoorschade wenst, moet u de gehoorapparaten van hdo nader bekijken.

Een andere beslissing van de beslissing is de keuze tussen batterij of batterijbewerking . Ook hier is het relevant welke vorm van bediening het handigst is - geef de voorkeur aan een nachtelijk opladen in vergelijking met permanente accommodatie van batterijen Voor het geval dat een uitwisseling nodig is? Wat is uw prijsbudget? Het beantwoorden van deze vragen kan een goede oriëntatie bieden, maar uiteindelijk is het testen van het vooraf gekozen hoortoestel nodig om erachter te komen of het daadwerkelijk bij u past. U kunt erachter komen hoe u gehoorapparaten gratis kunt testen op MyScandear

Neem nu contact op met & gt; & gt;