Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

gehoorverlies en dementie

Verschillende onderzoeken* delen in hun bevindingen de bepaling van een relatie tussen gehoorverlies en dementie . Het gehoorverlies wordt zelfs benadrukt als de Grootste beïnvloedbare risicofactor voor dementie. Volgens de Johns Hopkins University worden mensen met een lichte onbehandelde gehoorzwakte blootgesteld aan een tweemaal als een hoog dementie -risico span> vergeleken met normaal luisteren. In het geval van een onbehandeld gehoorverlies met een hoge graad

gehoorverlies en dementiecontext

gehoorverlies sluipen span> vaak langzaam ingevoegd, wat betekent dat het is dat het is vaak niet direct herkend. De belangrijkste oorzaak hiervan is de het scoren van de haarcellen , die zorgen voor geluidsabsorptie en translatie van de akoestische stimulus in elektrische signalen. De signaaltransmissie is dus beperkt en het gehoor lijdt, vooral in het hoge frequentiebereik.

Als gevolg hiervan heeft het gehoorverlies meestal een capset van de getroffen. Sociale isolatie vermindert op zijn beurt cognitieve stimuli waaraan een persoon wordt blootgesteld. De exacte verbinding is nog niet volledig opgehelderd en wordt nog steeds wetenschappelijk onderzocht. Tot nu toe, veranderingen in de hersenen vanwege gehoorverlies. De reden hiervoor is potentieel de sterke concentratie die gehoorproblemen moeten gebruiken om het te begrijpen. Andere functies van de hersenen kunnen worden verwaarloosd **.

In het bijzonder lijken de hersenschors en de hippocampus vooral te worden beïnvloed. Dus de gebieden die fungeren als interface tussen kort en langetermijngeheugen . Bovendien zijn de hersenen vermoedelijk gewend aan het verminderde gehoor, dat de vermindering van de laatste versnelt.

Kan hartig verlies leiden tot dementie?

De huidige onderzoekssituatie biedt talloze documenten voor een verband tussen gehoorverlies en dementie. De negatieve invloed van het horen van zwakte kan echter actief worden geminimaliseerd. Om dementie te voorkomen, moet gehoorverlies snel worden erkend, zodat de behandeling door gehoorapparaten zo snel kan worden gestart. Dientengevolge is de reguliere luisterbepaling om een ​​luisteren naar het luisteren te herkennen als een actieve stap om dementie te voorkomen . Vroege tekenen moeten altijd serieus worden genomen en vakkundig worden gecontroleerd.

*Lin, F. R., METTER, E. J., O'Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., & amp; Ferrucci, L. (2011). Gehoorverlies en incidentdementie. Archives of Neurology, 68 (2), 214-220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S.; Auduong, Priscilla; Miller, Alexander; Gurgel, Richard K. (2017): gehoorverlies als risicofactor voor dementie: een systematische review. laryngoscooponderzoek otolaryngology 2 (2), 69-79.

** Lin, F. R., Yaffe, K., Xia, J., Xue, Q.-L., Harris, T. B., Purchase-Helzner, E., Satterfield, S., Ayonayon, H. N., Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; Health ABC -studiegroep. (2013). Gehoorverlies en cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen. JAMA Internal Medicine, 173 (4), 293–299. https://doi.org/10.1001/jamaintternmed.2013.1868