Hörgeräte für Hunde

Wat u moet weten over gehoorverlies bij honden

wist dat katten tussen 55 Hz en 79 kHz horen en honden een bereik van 67 Hz tot 44 kHz bedekken. Ter vergelijking: de gemiddelde persoon kan alleen horen van 20 Hz tot 20 kHz. Deze cijfers laten zien dat dieren beter horen dan wij. De hond heeft ook een selectief gehoor. Als hij slaapt, laat hij zichzelf gestoord worden, tenzij hij de voedselbox of de houder hoort.

Dit is mogelijk omdat de sensorische cellen van de hond niet direct zijn verbonden met de oren, maar met speciale zenuwkanalen. De hond kan dit zoals gewenst in- en uitschakelen. Honden horen bijzonder diepe en bijzonder hoge tonen. Dus als de hond het niet hoort, helpt het niet echt om hem te schreeuwen. Een rustig commando in een hogere toonhoogte is logischer. Dan kan uw hond het geluid beter waarnemen.

Over het algemeen helpen 17 oren oren de hond om geluiden te vinden. De hond kan zijn oren onafhankelijk van elkaar afstemmen om de bron van één ruis te kunnen vangen. Honden horen hun eigenaar hierdoor, zelfs als deze niet in zicht is. De goede hoorzitting maakt gebruik van hond en eigenaar. Maar wat te doen als de hond zijn eigenaar niet langer kan horen?

Dieren kunnen ook hun gehoor verliezen. Dan moet je een nieuw type communicatie met het dier vinden. Dit kan gebeuren door karakters of via een hoortoestel voor de hond. Maar zijn er ook geschikte hoortoestellen voor de geliefde vierpotige vriend?

Symptomen van gehoorverlies bij de hond

Je hond kan je niet vertellen of hij je niet kan horen. Hij vraagt ​​tenslotte niet en kan niet vragen om iets te herhalen. Maar er zijn andere manieren om te bepalen of uw hond slecht hoort. Een vrij veilig teken van gehoorverlies is dat uw hond niet reageert op dagelijkse geluiden. Wanneer de hond bijvoorbeeld het piepende favoriete speelgoed is, u belt of gewoon de binnenlandse ring negeert. Je hond kan bang zijn toen je hem wakker maakte omdat hij niet hoorde hoe je bij hem kwam. Honden met gehoorverlies hebben ook de neiging vaker te blaffen. Dit komt door het feit dat de hond zichzelf niet langer kan horen bij het blaffen.

Oorzaken van gehoorverlies bij de hond

Dieren verliezen ook hun gehoor wanneer het oor is beschadigd. Dit kan gebeuren door schade aan de kleine haarzakjes en vervelend in de oren. Bij oudere dieren degenereerden de zenuwen en sommige dieren hebben sinds de geboorte slechte zenuwen in hun oren. Tumoren of scheuren in het trommelvlies kunnen ook de schade veroorzaken. Frequente ontsteking in het oor of trauma leidt lange tijd tot gehoorverlies. Het hondentalentvirus kan het gehoor van honden bijzonder sterk aanvallen. Dit kan worden vermeden door vaccinatie.

Behandeling van gehoorverlies bij mensen

Het grootste deel van het gehoorverlies kan niet worden teruggedraaid. Wetenschappers zijn echter moeilijk om het aantal haarzakjes opnieuw te regenereren. Ontwerpmuizen horen vergelijkbaar met mensen, en daarom worden pogingen uitgevoerd bij gehoorverlies bij de muizen. Elke doorbraak bij racemuizen kan ook een doorbraak voor mensen zijn.

onderzoekers hebben al stamcellen van de dieren in onrijpe zenuwcellen geïnjecteerd en herstellen ze dus. De hoorzitting kan in de loop van 10 weken met maximaal 46% worden hersteld. De follikelvervanging helpt bij 15 % van het gehoorverlies dat werd veroorzaakt door neuropathie. Zo'n succes kon nog niet worden vastgelegd in andere soorten gehoorverlies. Dieren met slechtere gehoor passen zich dienovereenkomstig aan hun omgeving aan. Het verlies van haar gehoor heeft niet zoveel invloed op u. Uw andere zintuigen compenseren het gehoorverlies.

hoortoestel voor de hond - loont het?

In het geval van gehoorverlies bij de hond is een hoortoestel ook een optie om gehoorverlies te compenseren. Een arts van Aubery University ontwikkelde het hoortoestel voor de hond op basis van een menselijk gehoorapparaat. Met een plastic slang en schuimpluggen verbond het het apparaat vervolgens op de gehoorgang van de hond. Niet alle honden zouden een vreemd lichaam in het oor verdragen. Omdat deze kunnen worden afgestoten, komen hoortoestellen voor honden niet zo vaak voor. Artsen onderzoeken momenteel een cochlea -implantaat voor honden. Maar ze zijn duur en er is geen garantie dat ze werken.

Niet elke hond accepteert het hoortoestel in het oor. Bovendien is het hoortoestel alleen maar zinvol als de hond nog steeds op één oor kan horen. In elk geval is een individuele productie voor de hond noodzakelijk. Dit komt omdat de gehoorgang van mensen en honden aanzienlijk verschilt. De hond heeft een verticale en een horizontale gehoorgang. Het hoortoestel is bedekt met een schuimrubber en past zich vervolgens aan aan de gehoorgang.

Voor het invoegen van een dergelijk gehoorapparaat moet de hond echter in staat zijn om geïmmobiliseerd of geanesthetiseerd te worden. Een hond begrijpt niet dat hij stil moet blijven. Dat is de reden waarom het gebruik van een hoortoestel voor de hond een medische interventie is. In dit geval moet u overwegen of het hoortoestel daadwerkelijk gebruik heeft of alleen stress voor de hond betekent. Dit is ook de reden waarom hoortoestellen voor de hond een dure investering kunnen zijn, omdat er niet altijd van tevoren kan worden gezegd of dit loont. Kleinere honden nemen het vreemde lichaam vaak beter dan grotere honden.

Met veel geduld en training kunt u ook de gebarentaal voor de hond verwerven. Daarom wordt de stap in de richting van gehoorapparaten bij honden niet altijd aanbevolen. Een hond met een handicap kan een uitdaging zijn, maar de hond zelf kan vaak goed met zijn handicap kunnen.

Het ziet er anders uit bij dure politie- of persoonszoekers. In dit geval kan een hoortoestel logisch zijn zodat de hond klaar blijft voor gebruik. Net als mensen heeft de hond echter tijd nodig om aan het apparaat te wennen. Het kan een lange weg zijn totdat de hond de commando's opnieuw hoort of weer omhoog springt met de feedbox.

Kosten voor een gehoorapparaat voor honden

Tests met in-ear gehoorapparaten toonden succes bij onderzoeken van honden. Als u vermoedt dat uw dier slecht hoort, neem dan contact op met een dierenarts. Dit kan vervolgens de verdere procedure plannen voor een hoortoestel.