Hörgeräte ohne Zuzahlung: Test & Erfahrungen

hoortoestellen zonder extra betalingstest

Hoortoestellen zijn een belangrijke hulp voor mensen met gehoorverlies. De wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen nemen maximaal € 1.700 aan voor een twee -eared aanbod van gehoorapparaten. Er zijn echter ook extra betalingen die volledig worden overgenomen door de zorgverzekeringen. In dit artikel worden de verschillen tussen gehoorapparaten met en zonder extra betaling uitgelegd om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

hoortoestel Grant

Om te profiteren van de ziektekostenverzekering, moet u een zogenaamde "ear medische regulering van gehoorapparaat" presenteren aan een akoestiek van een gehoorapparaat. U ontvangt deze verordening van uw behandelend oor-, neus- en keelarts als hij het gehoorverlies bepaalt.

De (eerste) verordening is een voorwaarde voor de veronderstelling van de kosten van uw ziektekostenverzekeringsmaatschappij en een noodzakelijke goedkeuringsprocedure indien nodig. Er zijn meer dan 1.000 hoortoestelmodellen op de Duitse markt, die aanzienlijk verschillen in termen van functie, ontwerp en prijs. Zoals wettelijk verzekerd, kunt u echter terugvallen op gehoorapparaten zonder een privéaandeel en hoeft u alleen de wettelijk vereiste extra betaling van € 10,00 per gehoorapparaat te doen.

hoortoestellen zonder extra betaling

Om voldoende prestaties voor extra betalingen te garanderen, heeft de wetgever bepaalde criteria bepaald die een hoortoestel ook moet presteren zonder te betalen. Dergelijke hartverzekeringsharten moeten zowel modern uitgerust als digitaal zijn. De minimumvereisten omvatten alle hoortoestellen:

  • Digitale technologie
  • Omnidirectionele en gerichte geluidsabsorptie: 2 microfoons zorgen ervoor dat de hoortoestellen een directioneel effect kunnen op zich nemen.
  • Multi -channel (minstens zes kanalen)
  • Adaptieve feedback en disruptieve geluidsonderdrukking
  • Ten minste drie handmatig selecteerbare/ alternatieve automatische hoorprogramma's
  • Versterkingsprestaties moeten overeenkomen met het gehoorverlies.

hoortoestellen met extra betaling

Hoortoestellen met extra betaling bieden extra functies die niet beschikbaar zijn voor extra betaling. Deze extra functies kunnen zinvol zijn als u in complexe gehoorsituaties reist en altijd de nieuwste technologie in uw hoortoestellen wilt hebben. De volgende functies kunnen beschikbaar zijn voor hoortoestellen met extra betaling:

  • Meer verstelbare kanalen: hoe meer verstelbare kanalen, hoe fijner de hoortoestellen kunnen worden ingesteld.
  • Batterij: oplaadbare hoortoestellen hebben het voordeel dat ze geen batterijen hoeven te dragen. U plaatst eenvoudig de hoortoestellen in het oplaadstation en kunt ze de volgende ochtend hergebruiken
  • Situatie -identificatie / automatisch programma: als u de gehoorsituatie wijzigt (bijvoorbeeld metro), herkennen uw hoortoestellen de nieuwe situatie en passen ze zich automatisch aan aan het milieu
  • Verbeterde indoor onderdrukking

Fazit

Samenvattend kan men zeggen dat er geen algemeen antwoord is op de vraag of u hoortoestellen moet kiezen met of zonder extra betaling. Het hangt af van uw individuele situatie en behoeften wanneer u in complexe gehoorsituaties reist en altijd de nieuwste technologie in uw hoortoestellen wilt hebben, dan zijn hoortoestellen met extra betaling waarschijnlijk. Als u een rustige lijn hebt, zijn hoortoestellen ook volledig voldoende.

Beste hoortoestel zonder extra betaling

De technische omstandigheden en mogelijkheden veranderen tegenwoordig snel. Dit is hoe telefoontjes, chatberichten, e -mails, smart -tv's en talloze apps een steeds groter deel van ons leven innemen. Dus waarom zou uw hoortoestel niet worden aangepast aan de technische omstandigheden? Oticon Jet -hoortoestellen kunnen gemakkelijk worden verbonden met de elektronische apparaten van het dagelijks leven via Bluetooth - dus ze beperkt haar gehoorschade niet in elk gebied van het leven!

doe nu niet-bindende vragen & GT;

hooradvies bij MySecandear

Naast uitstekende professionele competentie, professionaliteit en interpersoonlijke gevoeligheid, overtuigt het gratis luisteradvies bij MySecandear voornamelijk met zijn flexibiliteit en transparantie. Voor het consult zelf heeft u de keuze om een ​​gehooradvies telefonisch te gebruiken om uzelf op reis en tijd te besparen en volledig onafhankelijk te zijn. Als alternatief verwelkomen we u op elk gewenst moment in een van onze gespecialiseerde winkels.

Het grootste verschil met conventionele gehoor -akoestiek is echter volledige transparantie. MySecandear biedt u de mogelijkheid om prijzen en functies te vergelijken om de beste gehooroplossing voor u persoonlijk te vinden. Transparantie begint niet kort voor het begin van de aankoop, maar vanaf het begin van uw weg samen met ons. Dienovereenkomstig kunnen sommige hoortoestellen direct worden uitgesloten vanwege het prijsraamwerk dat u hebt gedefinieerd en kunt u uw tijd verstandig gebruiken voor daadwerkelijk in kwestie!

doe nu niet-bindende vragen & GT;