Hörgeräteakustiker: Was macht ein Hörakustiker?

Wat is een hoortoestel akoestiek?

gehoorverlies wordt beschouwd als een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in Duitsland, zodat het beroep van hoortoestel akoestisch onmisbaar is. Acoustici horen of hoortoestel akoestiek is de functie die mensen omvat die professioneel gehoortests uitvoeren, aanpassing van gehoorapparaten en onderhoud uitvoeren. U kunt erachter komen hoe een bezoek aan de gehoor akoestisch is hoe een bezoek aan de site werkt en hoe u een goede professional in de gehele zorg kunt herkennen!

Wat is de verantwoordelijkheid van een akoestiek van een gehoorapparaat?

Het verantwoordelijkheidsgebied van het beroep is divers en gevarieerd. Een van de belangrijkste taken bestaat uit advies: zowel algemeen advies in het geval van gehoorverlies als intensieve ondersteuning voor het kiezen van het juiste hoortoestel vallen op het gebied van activiteit. Om de mate van gehoorschade te bepalen, wordt eerst een gehoormeting uitgevoerd, die een impact heeft op de keuze en aanpassing van uw toekomstige hoortoestellen. Uw gehoor -akoestiek is ook aangepast aan uw nieuwe apparaten om uw behoeften optimaal aan te passen.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

eerst aan de akoestiek of de ent -arts?

Als er een vermoeden van gehoorverlies is, moet u zeker uw oor-, neus- en keelarts of een hoorzittingszorgprofessional zien. Om te bepalen of er daadwerkelijk een beperking is - en hoe ernstig het is - wordt eerst een hoortest uitgevoerd. Als een gehoorverlies wordt bepaald, kan uw arts van oor, neus en keel de oorsprong bepalen. Om een ​​subsidie ​​aan te vragen voor een hoortoestel van de ziektekostenverzekeringsmaatschappij, hebt u ook een recept van de arts nodig.

Hoe ziet het bezoek aan de hoorzittingszorg er uit?

In het begin wordt in het begin een hoortest uitgevoerd. Bovendien zal uw gehoor -akoestiek uw gehoorsituatie en uw individuele vereisten met u bespreken. Deze vormen de basis voor advies over een geschikt hoortoestel. Hun sociale integratie en hun professionele activiteit spelen hier bijvoorbeeld een rol. Audiologische gegevens worden bepaald via de hoortest - u krijgt tonen gespeeld via een hoofdtelefoon. Op basis van of u de tonen hoort of niet, wordt een audiogram (luistercurve) gemaakt, wat relevant is voor de instellingen van uw hoortoestel.

Na de evaluatie, op voorwaarde dat dit nodig is voor de geselecteerde hoortoestellen, oorontdrukken voor oorpaspasen. Zodra uw vooraf ingestelde hoortoestellen bij u aankomen, wennen het eraan om eraan te wennen. Gedurende deze tijd kun je zien hoe je met de nieuwe metgezellen in verschillende situaties kunt omgaan. Op basis van haar ervaring maakt uw professional in de chear care verdere (prima) instellingen om uw luisteren in toenemende mate te optimaliseren.

Wat zijn de eigenschappen van een goede akoestiek?

Hoorzittingen en vereisten zijn even individueel als de vingerafdruk -zodat het kiezen van een geschikt hoortoestel een volledig individuele beslissing is. Het is van groot belang, omdat het gehoorsysteem zijn dagelijkse metgezel is, die zijn leven zo goed mogelijk zou moeten aanvullen. Voor zo'n cruciale keuze moet een professioneel toegekende akoestiek aan uw zijde staan. Een goed gehoorapparaat akoestischer brengt daarom geduld en tijd voor het advies- en instellingsproces en overtuigt ook met vaardigheden in de interpersoonlijke behandeling.

De focus moet altijd liggen op uw behoeften, vereisten en wensen, en niet op de winst. Om een ​​geschikte keuze te maken, biedt een goede professional in de cheids care u verschillende apparaten om te testen. Hij biedt ook ondersteuning bij alle bijbehorende taken: facturering met de ziektekostenverzekering, evenals het onderhoud en de controle van uw hoortoestellen. Het is cruciaal dat u een relatie hebt die door vertrouwen is gevormd, zodat u op geen enkel moment naar uw hoorzittingszorg professional gaat als u problemen en vragen heeft.

Neem nu contact op met & gt; & gt;

Hoortoestel Acoustician Training

Het beroep van de gehoor -akoestische wordt een erkende beroepsopleiding gepromoot in overeenstemming met de ambachtelijke voorschriften. In het dubbele trainingsmodel worden zowel professionele als praktische ervaring opgedaan in het dubbele trainingsmodel. Een hoge mate van empathie, communicatie -vreugde en openheid is vereist voor training op het gebied van het horen van akoestiek. Naast plezier in klantcontact, is handmatig, medisch en technisch belang ook relevant.

In het trainingsproces worden kennis over anatomie, akoestiek, audiologie, psychologie en hoortoesteltechnologie enerzijds overgebracht. Aan de andere kant, de bemiddeling van praktische vaardigheden in advies, selectie en aanpassing, evenals het onderhoud van gehoorsystemen. Professionele perspectieven die zich openstellen in vakmanschap voor hoortoestel akoestiek, maar ook in laboratoria, klinieken, workshops of rechtstreeks van fabrikanten van gehoorapparaten.

Waarom MyScondear?

Waarom zou u ervoor kiezen om MySecandear te ondersteunen? Het is duidelijk: we doen alles wat conventionele professionals in de gehele zorg doen - en nog veel meer!

MySecandear staat voor transparante prijzen, vereenvoudigde processen, de nieuwste technologie en voor een toegewijd team!

transparante prijzen

Wat het financiële aspect betreft, nemen we geen blad uit onze mond. Vanaf het begin zullen de prijzen openlijk met hen worden gecommuniceerd. U kunt ook gemakkelijk van tevoren ontdekken op onze website waarin het prijskader uw gewenste hoorsystemen bewegen. U kunt dus vanaf het begin apparaten uitsluiten die uitgesloten zijn voor de proefcarrier.

vereenvoudigde processen

Met de optie voor aanpassing op afstand kunt u uzelf tijd, geld en moeite besparen. In plaats van een lange reis, files of kosten voor trein- en treinreizen, kunt u uw hoortoestellen flexibel aanpassen. Het maakt niet uit of u thuis comfortabel op de bank wilt zitten, uw lunchpauze gebruikt of op vakantie bent. Natuurlijk kunt u ons ook bezoeken in een van onze speciaalzaken.

De nieuwste technologie

MySecandear leeft van een jong, toegewijd team dat altijd is geïnformeerd, nieuwsgierig en open is voor de nieuwste technologieën. In het bijzonder vereist de dynamische wereld van gehoorapparaten de bereidheid om een ​​nieuwe kans te geven, en om voordelen te halen uit technische verandering.

Neem nu contact op met & gt; & gt;