Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

hoe krijg ik een hoortoestel?

Als er een vermoeden is om zwakte te horen, is het het beste om vroeg naar een oor-, neus- en keelarts (ENT) te gaan. Een hoortest wordt uitgevoerd, de oorzaak en de mate van uw gehoorverlies worden bepaald en de geschiktheid van uw oren voor gehoorapparaten wordt gecontroleerd. Als een gehoorverlies wordt bepaald, ontvangt u een verordening van de hoortoestel van de arts.

Waar is de regulering van het gehoorapparaat nodig voor?

De verordening van het gehoorapparaat is als een medisch recept en heeft u het recht om een ​​extra betaling op uw hoortoestellen van de ziektekostenverzekeringsmaatschappij te ontvangen. Het bewijs van een medische noodzaak van de apparaten is een basisvereiste om kosten aan te nemen. Voor de gratis hoortest, de selectie van een gehoorapparaat en een proefcarry, is nog steeds geen regelgeving vereist, alleen wanneer de aankoop wordt verwerkt. Uw gehoor -akoestiek neemt de facturering over bij de zorgverzekeringsmaatschappij. In elk geval moet u vooraf duidelijk maken met uw ziektekostenverzekering of uw hoortoestel akoestiek wordt vermeld als een contractuele partner. Op deze manier vermijd je verrassende complicaties in de subsidie.

Wat zijn de voorwaarden voor een verordening van een gehoorapparaat?

Een verordening voor de noodzaak van bilaterale gehoorapparaten zijn onderworpen aan het volgende in de " Richtlijnen van het federale Joint Committee on the Ordinance of AIDS in Contract Medical Care " Geestuleerde criteria:

  • Een gehoorverlies van ten minste 30 decibel op het betere oor moet beschikbaar zijn in ten minste één testfrequentie tussen 500 en 4000 Hertz.
  • Het begripspercentage mag niet audiometrisch taal zijn - op het betere oor en met hoofdtelefoons in de Freiburg Monosylling -test met 65 decibel - niet meer dan 80 %.

Voor een toevoer van eenzijdige toevoer moet aan de volgende vereisten worden voldaan:

  • Het gehoorverlies van het slechte oor moet ten minste 30 decibel zijn in een testfrequentie tussen 500 - 4000 Hertz.
  • Het begripspercentage is mogelijk niet onderworpen aan taal audiometrisch - op het ergste oor en met koptelefoons in de Freiburg Monosylling Test bij 65 decibels.

Voor andere soorten gehoorapparaten, waaronder hoortoestellen voor botgeleiding, afwijkende criteria.

Hoortoestel Reguleringsvaliditeit

In de regel is een verordening van een gehoorapparaat alleen vereist voor de eerstelijnszorg. Als u een dergelijk certificaat ontvangt, is het zes maanden geldig, maar moet het 28 dagen na de datum van uitgifte beschikbaar zijn voor de ziektekostenverzekering. Besteed dienovereenkomstig aandacht aan een tijdig bezoek aan de hoorzittingszorgprofessional na de tentoonstelling. Daarom krijgen ze voldoende tijd om de nieuwe hoortoestellen te testen zonder complicaties in de extra betaling te riskeren.

Om de zes jaar kunt u een nieuwe subsidie ​​eisen voor nieuw gehoorapparaten van uw zorgverzekeringsmaatschappij. U hoeft meestal geen nieuwe verordening te hebben uitgegeven voor de volgende zorg. Uitzonderingen zijn echter van toepassing als nieuwe hoortoestellen worden gekocht vóór het einde van de zesjarige cyclus, bijvoorbeeld vanwege verlies. In dit geval moet u een nieuwe verordening van uw hoortoestel van uw KNT -arts presenteren.