Hörgeräteversorgung | MySecondEar

Hoortoestel

Hoortoestel is een belangrijk onderwerp, omdat optimale hoortoestelaanbod mensen met gehoorproblemen kan helpen om hun dagelijks leven beter aan te pakken en hun kwaliteit van leven te vergroten.

Er zijn verschillende manieren waarop mensen in Duitsland gehoorapparaten kunnen krijgen. Allereerst is er de mogelijkheid om gehoorapparaten te verkrijgen van de wettelijke ziektekostenverzekering. De contractueel gereguleerde subsidies van de wettelijke Duitse ziektekostenverzekering kunnen maximaal € 1.700,00 zijn (inclusief oorpas) voor een voorraad met twee eeren. En indien nodig voor u bijna gratis*als u een gehoorapparaat wilt dat alleen voldoet aan de vereisten van de wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen.

(*Alleen de wettelijke extra betaling van € 10,00/gehoorapparaat zou hier moeten worden betaald als er geen vrijstelling is).

De medische criteria voor het bepalen van gehoorverlies door een oor-, neus- en keelarts met een particuliere ziektekostenverzekering zijn dezelfde als in de wettelijke ziektekostenverzekering. Er zijn echter significante verschillen in de vergoedingsbedragen. Deze hangen volledig af van de individueel overeengekomen contracten tussen u als verzekerde en uw particuliere ziektekostenverzekering. U kunt meestal meer informatie vinden over het vergoedingsbedrag in uw contract, op de website van de verzekeringsmaatschappij of met uw persoonlijke klantadviseur van de respectieve ziektekostenverzekeringsmaatschappij.

Het is belangrijk dat mensen met gehoorproblemen in een vroeg stadium voor een hoortoestel voor zorgen zorgen, omdat vroege behandeling kan helpen om langer te blijven horen. Bovendien kunnen gehoorapparaten degenen helpen die getroffen zijn om beter deel te nemen aan het sociale leven en hun kwaliteit van leven te vergroten.

Om een ​​optimaal hoorapparaat te verkrijgen, is het belangrijk dat de getroffen zichzelf goed informeren en, indien nodig, profiteren van individueel advies. Er zijn nu veel verschillende gehoorapparaten op de markt die verschillen in hun functies en prijzen. Daarom is het logisch om advies te krijgen van een akoestiek van een gehoorapparaat of een KNO -arts om het gehoorapparaat te vinden dat het meest geschikt is voor individuele behoeften.

Het is ook belangrijk dat de hoortoestellen regelmatig worden gecontroleerd en aangepast om optimale prestaties te garanderen. Dit kan worden gedaan door een hoortoestel akoestiek die ook beschikbaar is voor vragen en problemen.

Over het algemeen kan worden gezegd dat er verschillende manieren zijn om hoorapparaten te bereiken en het aanbod van hoortoestel te verbeteren. Het is belangrijk om in een vroeg stadium te zorgen voor een hoortoestelaanbod en voldoende te weten te komen om het gehoorapparaat te vinden dat het meest geschikt is voor de individuele behoeften. Met het juiste hoortoestel kan de hoorzitting langer worden bewaard en kan de kwaliteit van leven van de getroffen aanzienlijk worden verbeterd.