Mehrere Menschen mit Hörsturz

Wat is een gehoorverlies?

Meestal wordt het geluidssensatie in het geval van een gehoorverlies verstoord. In dit geval wordt het binnenoor getroffen. Elk jaar ontwikkelen duizenden mensen zo'n gehoorverlies. Hoe sterk dit wordt uitgesproken, varieert afzonderlijk. De oorzaak is nog niet duidelijk uitgelegd en gedefinieerd door geneeskunde.

Een gehoorverlies kan ofwel zeer hoog zijn en leiden tot een volledig gehoorverlies of slechts een beetje gaan. Soms is er tegelijkertijd een tinnitus. Als u een gehoorverlies vermoedt, moet u onmiddellijk handelen en een ent -arts bezoeken. Verduidelijk de symptomen onmiddellijk. Als de hoorzitting te lang duurt, kan uw hoorzitting verslechteren. In het geval van een hardnekkig gehoorverlies kunnen moderne hoortoestellen hen goed ondersteunen.

Symptomen van gehoorverlies

De symptomen kunnen voor hen anders zijn als ze een gehoorverlies lijden. Als gevolg hiervan kan er eigenlijk een volledig gehoorverlies zijn. Gewoonlijk komt een dergelijke hoorzitting in één oor voor zonder een bepaalde trigger te hoeven geven. Een tinnitus of druk in het oor kan een gehoorverlies aankondigen of tegelijkertijd optreden.

Volgens deskundigen wordt vandaag aangenomen dat de horende cellen in de slak van het binnenoor niet goed worden voorzien van bloed, zodat er een hoorzitting is. Gewoonlijk wordt het geluid dat door het oor wordt verzameld door deze cellen in het oor omgezet. Als gevolg hiervan wordt het geluid doorgegeven aan de audiozenuw en vervolgens aan de hersenen.

Als u oorpijn hebt, is dit geen typisch symptoom voor een gehoorverlies. Als je pijn hebt in één oor of in beide, is er een reden voor. Het klinische beeld kan ook anders zijn, zoals ontsteking. Als u duizeligheidsaanvallen hebt of een katoenachtig geluid in het oor hoort, kan dit een indicatie zijn van een gehoorverlies. In ongeveer 25 % van alle gevallen treden cardiovasculaire klachten tegelijkertijd op. Hormonale aandoeningen gaan vaak hand in hand met het gehoorverlies.

Typische symptomen voor een gehoorverlies:

 • Tinnitus
 • Oordruk
 • Vreemd gevoel in de buitenbuis
 • duizeligheid

Typische bijbehorende symptomen bij gehoorverlies:

 • komt slechts voor op één oor
 • Draagt ​​zich als een aanval
 • Geen pijn in het oor
 • treedt op zonder een herkenbare oorzaak

Er kunnen andere tekenen optreden, zoals bekende stemmen die vreemd klinken. Hetzelfde geldt voor muziek die plotseling vreemd klinkt.

Zijn tinnitus en gehoorverlies hetzelfde?

Een tinnitus is niet hetzelfde als een gehoorval. Een gehoorverlies is eigenlijk een ziekte. Een tinnitus daarentegen is meer een symptoom. Meestal wordt een tinnitus tegelijkertijd gehoord met een gehoorverlies. In sommige gevallen blijft de tinnitus over nadat het gehoorverlies is verholpen. Dan is er sprake van een chronische tinnitus. Een tinnitus hoeft niet altijd gerelateerd te zijn aan een gehoorverlies.

Hoe herken ik een gehoorverlies?

Volgens de huidige normen van de geneeskunde zal een gehoorverlies bepalen met een uitsluitingsproces. Met een hoortest en een oormicroscopie grenst de nekneuzen aan een arts, of u daadwerkelijk een gehoorverlies heeft of een andere ziekte is.

Verschillende onderzoeksprocedures kunnen worden gebruikt:

 • Minister Examen
 • Ultrasistisch onderzoek
 • Oormicroscopie
 • Bluttest
 • Bloeddrukmeting

zodat uw nekneuzen alles kunnen verduidelijken. Een oorspiegeling kan ook nuttig zijn. Er kunnen ook externe kenmerken zijn, zoals een gewonde gehoorgang of een geblokkeerde gehoorgang.

De hoortest werkt met een taalaudiometrie of een ton audiometrie, of met een afstemmingsvorktest. Met deze tests kan uw arts de mate van gehoorverlies en de lokalisatie bepalen.

Divisie van een gehoorverlies:

 • Hochton gehoorverlies
 • Middle Tone gehoorverlies
 • Loeton gehoorverlies
 • Pancochleair gehoorverlies

Een geluidsdrempel audiogram helpt voor de bepaling.

Wat doet pancochleair gehoorverlies?

Het is een gehoorvermindering die de hele menigte -slak beïnvloedt. De audioslak is een zeer belangrijk onderdeel van uw binnenoor.

Uw medische geschiedenis

Uw medische geschiedenis of haar medische geschiedenis is een zeer belangrijk onderdeel van de gehele diagnose in het geval van een gehoorverlies. In uw medische geschiedenis zullen uw nekneuzen de belangrijke aanwijzingen ontdekken van wat de reden voor het gehoorverlies zou kunnen zijn en of het er eigenlijk één is. Op deze manier kunnen de oorzaken beter beperkt zijn. Als er echter geen speciale informatie is voor gehoorverlies, kunnen andere methoden voor specifieke diagnostiek worden gebruikt. Deze omvatten:

 • tonaudiometrie volgens Fowler
 • Brain STEM Audiometry (Bera)
 • Otoakoustische emissies worden gemeten

Op basis van deze onderzoeken bepaalt de arts de toestand van de hoornzenuw. Hij kan dan de ziekte van de hoornzenuw uitsluiten als de reden voor gehoorverlies of niet.

Wat is de Fowler -test?

In deze test kunt u afwisselend luisteren naar tonen op beide oren. Het volume is anders en wordt met uw hulp geregeld totdat u op beide oren even goed kunt horen. Het is een subjectieve hoortest. Door te vergelijken met uw gezonde oor, kan de uitdrukking van gehoorreductie en de gehoordrempel worden bepaald.

Wat betekent Bera?

De trillingen van het geluid worden gemeten, die van de hersenstam naar de hersenschors komt. Als de trillingen in de hersenschors kunnen worden gemeten, gaat uw arts ervan uit dat uw audioslak in orde is.

Wat zijn Otoakoustic Emmissions?

Met deze meting wordt een sonde in uw gehoorgang ingebracht. Deze sonde heeft een microfoon en een luidspreker. Als de geluidsgolven in het gezonde binnenoor doordringen, kan een reactie worden gemeten. Dit proces wordt ook beoefend bij zuigelingen.

Dowing Wat te doen?

Het belangrijkste in het geval van een gehoorverlies is de tijd dat u niet moet verliezen. Hoe eerder de therapie begint, hoe beter. Een gehoorverlies wordt het best erkend en behandeld binnen 24 uur. Ze moet daarom onmiddellijk naar de neus en keel dokter gaan. De bloedcirculatie van het binnenoor wordt onmiddellijk gepromoot en mogelijke triggers worden onmiddellijk geëlimineerd. Een van de meest voorkomende vormen van therapie in het geval van een gehoorverlies is de toediening van bloedcirculatie -promotende medicatie.

Als het binnenoor te weinig wordt geleverd of deze bloedcirculatie moet worden verstoord, is er een gehoorverlies. De benodigde voedingsstoffen komen met het bloed in het binnenoor. Het bloed is ook belangrijk voor het verwijderen van de voedingsstoffen. Als de bloedcirculatie wordt geremd, worden de haarcellen van het gewas permanent beschadigd. Dat is de reden waarom medicatie wordt geserveerd die de bloedcirculatie bevorderen. Bovendien wordt cortisone meestal gebruikt. Dit remde zwelling.

geblokkeerde zenuwen en lokale anesthesie

Lidocaïne of procain worden vaak lokaal gebruikt in een gehoorverlies. Dit blokkeert de zenuwen die meestal de vaten beperken. De toediening van de agent moet onder klinische observatie staan ​​en door een arts.

een hoortoestel in een voortgezet gehoorverlies

Als de hoorzitting permanent bestaat, zijn uw haarcellen en sensorische cellen beschadigd. Als gevolg hiervan lijden ze aan een permanente hoorzitting. U kunt dit gehoorverlies echter compenseren via een hoortoestel. Als het gehoorverlies lang geleden is geweest of in verband met een tinnitus, moet u zeker een hoortoestel gebruiken. Dit is vervolgens uitgerust met een dus -opgeroepen noiser.

zuurstofdrukkamer als behandelingsmethode

Een andere therapieoptie in het geval van een gehoorverlies is behandeling in een zuurstof boven drukkamer. Deze methode is uiterst effectief. Vanuit medisch oogpunt is het echter geen duidelijk effectieve behandelingsmethode.

in een zeer moeilijk geval van gehoorverlies

Als het een zeer ernstig gehoorverlies is, wordt bloedwas gebruikt. Het bloed wordt schoongemaakt. Het doel is dat je eigen bloed niet langer zo snel stolt. De stroomeigenschappen van het bloed worden gewijzigd en verbeterd. In het ergste geval moet intramurale therapie worden gestart.

Typische risicofactoren zijn:

 • Diabetes
 • Hoge cholesterolwaarde
 • Arteriosclerose
 • Overgewicht

Sport en een laag vet gezond dieet hebben een zeer positief effect. Bovendien moet de bloedsuikerspiegel goed worden ingesteld met een diabetes. Alcohol, koffie en nicotine moeten worden vermeden.

Het proces van een gehoorverlies

tijd is een belangrijke belangrijke factor als het gaat om therapie in het geval van een gehoorval. Het tijdsinterval tussen het begin van de symptomen en de behandeling is cruciaal voor een goede voorspelling. In het beste geval vindt voldoende therapie plaats binnen het eerste uur. Dus uw gehoor kan grotendeels worden hersteld. Als uw gehoor echter blijft verslechteren of aanvullende balansstoornissen optreden, is de voorspelling ook aanzienlijk slechter. De helft van de mensen die lijden aan het horen van een hoorzitting, ontspant weer volledig. De anderen kunnen een oorgeluid hebben of hoorreductie hebben. Het formulier is anders.

behandelingsverliesbehandeling

Direct na het gehoorverlies is het belangrijk om de risicofactoren te verminderen. Deze omvatten bijvoorbeeld: diabetes, cholesterol, bloeddruk, obesitas.

Het is raadzaam om de hele levensstijl te ontwerpen zonder stress. Situaties waarin u overweldigd bent, moeten worden vermeden. Als de hoorzitting langer is geweest - bijvoorbeeld al meer dan een jaar - kunt u alleen een compensatie bereiken met een hoortoestel. U bent van harte welkom om contact op te nemen met ons team van experts voor een hoortoestel.

Welke complicaties kunnen optreden in het geval van een gehoorverlies?

Er kunnen verschillende complicaties zijn in termen van gehoorprestaties als er een hoorzitting valt. Het grootste risico is het horen van reductie, of zelfs een doofheid als gevolg van de hoorzitting. Deze doofheid kan op korte termijn of permanent zijn. Late gevolgen zijn bijvoorbeeld de typische tinnitus na een gehoorverlies. Een tinnitus kan zich manifesteren in afwisselende tonen. Dit gaat vaak gepaard met aanhoudende druk. Soms snelle hartslag en een sterke innerlijke onrust geassocieerd met een gehoorverlies.

gehoorverlies veroorzaakt

Het is niet bekend wat de oorzaken van een gehoorverlies precies zijn. Er zijn echter theorieën in de geneeskunde. De bloedstroom naar het binnenoor wordt aanzienlijk verminderd door een gehoorval. Stress kan hiervoor een typische trigger zijn. Hoogstijdsdruk op het werk of een hectische omgeving kan leiden tot dergelijke problemen van de bloedcirculatie in het oor en de voorkeur geven aan een hoorzitting.

Waarom valt een hoorzitting?

Als de kleine vaten in het oor worden verstoord in hun bloedcirculatie, is dit een typische oorzaak van een gehoorverlies. Niemand kan precies zeggen waarom er een hoorzitting valt. De typische factoren voor een gehoorverlies zijn:

 • Vorige acute acute otitis media
 • Auto -immuunziekte
 • Sluiting van het binnenoor en zijn schepen
 • Geklontd bloed
 • Cervicale wervelkolomziekte
 • Metabole ziekte, zoals veel cholesterol of diabetes
 • Arteriosclerose en de volgende bloedsomloopstoornissen
 • Virale infectie, zoals waterpokken of herpes
 • Stress

Er kunnen veel andere redenen en oorzaken van het gehoorverlies zijn. Specialisten bespreken nog steeds de respectieve theorieën.

Wat is een idiopathisch gehoorverlies?

De technische term betekent niets anders dan zonder een herkenbare oorzaak. Deze situatie komt het meest voor. De reden kan niet worden gevonden, zelfs niet na een specifiek onderzoek.

gehoorverlies veroorzaakt door stress

De meest voorkomende trigger voor een gehoorverlies is stress. Er wordt aangenomen dat het stresshormoon genaamd adrenaline hiervoor verantwoordelijk is. Dit laat de kleine bloedvaten in de kramp achter. Het creëren van de hoorzitting zelf is nog niet bekend. Als je een gehoorverlies hebt, moet je zeker je levensstijl veranderen en zelf overweldigen.

We zullen je helpen!

Bij ons ontvangt u gratis advies als u een gehoorverlies hebt geleden. Je hebt misschien een permanente hoorzitting gehad. We bieden u graag onze klantenservice en bieden u niet -bindend en gratis advies. U kunt dus het geschikte hoortoestel in vrede selecteren. Onze experts en gehoorapparaat akoesticis zijn blij u te helpen.