Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Of het nu preventief is of in het geval van een bestaand gehoorverlies, hoortraining kan een bijdrage leveren aan de verbetering van het gehoor of het voorkomen van gehoorverlies en het progressieve -proces . Die de essentiële hoornzenuw voor het gehoorproces stimuleert als het niet wordt gestimuleerd met voldoende auditieve stimuli. Aldus zorgt de stimulatie van gehoortraining ervoor dat de audiozenuw actief blijft en dat het gehoorverlies niet stolt. De hoorzitting kan ook worden getraind wanneer een gehoorapparaat wordt gedragen, omdat dit ook het horen van het gehoor veroorzaakt en het begrip en luisteren verbetert met luisterversterking.

Naast het horen speelt het Brain ook een cruciale rol in het gehoorproces. Als gevolg hiervan is dit laatste net zoveel aandacht bij het horen van training. Het is praktisch dat overeenkomstige oefeningen dagelijks kunnen worden uitgevoerd en al met een kleine hoeveelheid tijd kunnen worden. De resultaten zijn hier des te indrukwekkender voor, omdat zowel met de training van hersenen en horen, zowel de bloedcirculatie als de cognitieve flexibiliteit

Als u gehoorschade vermoedt, moet u in elk geval een afspraak maken met een audiospecialist om voldoende zorg te behouden en een verslechtering tegen te gaan. Integendeel, gehoortraining kan worden gezien als een extra maat of preventie, niet als enige therapie.

Oefeningen voor het horen van training

De gemakkelijkste manier om te doen is regelmatig luistertraining wanneer het wordt geïntegreerd in het dagelijks leven als een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Omdat het volgende van toepassing is: hoe meer training, hoe beter het effect. Een praktische bijwerking is een toename van het vermogen om zich te concentreren.

Er zijn verschillende oefeningen die kunnen worden gebruikt tussen of op een zeer gerichte manier om gehoor en hersenen te bevorderen.

Lees

luid: lees je luid en luister naar je eigen stem. Haal je eigen adem en verander in het geluid van je stem. Misschien klinkt in het begin vreemd en kan in het begin ook ongebruikelijk aanvoelen, maar het helpt om verschillende geluiden precies waar te nemen en ze van elkaar te onderscheiden.

Luister : Deze oefening moet worden uitgevoerd met gesloten ogen, omdat dit de aandacht vestigt. Probeer al akoestisch lawaai in uw gebied vast te leggen en te identificeren indien mogelijk. Het doel is om bijzonder rustige geluiden te betalen die normaal gesproken niet worden gehoord.

Musik : Zelfs de geliefde muziekluisteren kan worden verbonden met het horen van training. Om dit te doen, schakel je over naar muziek of radio en ga je door de kamer. Concentreer u op hoe de geluiden veranderen terwijl u uw positie varieert. Test hetzelfde met verschillende volumes of over een grotere afstand, bijvoorbeeld van een andere kamer. Wat zit er precies in je favoriete nummer? Welke instrumenten worden in het nummer gebruikt? U zult verbaasd zijn hoeveel details nog steeds kunnen worden ontdekt in goed bekende nummers.

Blijf in beweging : Beweging is goed voor je lichaam, dat wist je zeker al. Wat zich echter niet bewust is van velen: hoorvoordelen profiteren van lichamelijke activiteit gelijkelijk. Omdat beweging de bloedstroom naar het hele lichaam bevordert, inclusief het binnenoor en het slakkenhuis, dat een aanzienlijk deel van het gehoorproces heeft. U hoeft hiervoor geen inspannende fitnessoefeningen te doen, zelfs een kleine beweging zorgt voor uw bloedcirculatie en brengt de gewenste voordelen met zich mee. Zoek iets dat je leuk vindt, want in het beste geval beweegt je elke dag en doe je iets goeds voor je lichaam en geest.

Yoga : Als een bijzonder nuttige sport combineert yoga de training van lichaam, geest en ziel. Afgezien van het bewegingsaspect, moeten bepaalde poses ook aanvullende, positieve invloed op het gehoor uitoefenen. Tijdens de gespannen oefeningen kan het lichaam zichzelf bevrijden van angst en stress, wat de bloedsomloop en zenuwfunctie verbetert. Tinnitus kan ook effectief worden behandeld met de stressverstredende praktijk.

meditatie : kan het een beetje stiller zijn? Dan is meditatie het middel voor tal van doeleinden! Naast indrukwekkende gezondheidsvoordelen, zoals de regulering van bloeddruk en stress, bevordert geconcentreerde ontspanning ook het gehoor. Meditatie is een training van de hoogste aandacht, die enerzijds de bloedcirculatie van de hersenen beïnvloedt, die op zijn beurt een groot deel van het luisteren maakt, en aan de andere kant kan luisteren expliciet worden getraind. Trek altijd de aandacht van je lichaam naar de geluiden om je heen. Neem het op een gerichte manier, elk klein detail, vergelijkbaar met de Lausch -oefening. De toestand van de hoogste concentratie die u in een meditatie bereikt, zal u helpen.

ademhalingsoefeningen : Of het nu in yoga is of tijdens meditatie, bewuste ademhaling en gerichte ademhalingsoefeningen helpen het bloed te verrijken met zuurstof. Als gevolg hiervan kan een verbeterde bloedstroom naar het oor ook worden bereikt en dus een gehoorverbetering.

Voice Focus : Wanneer was de laatste keer dat je iets had gelezen? Het is waarschijnlijk weer tijd, want hier kun je gemakkelijk het dagelijkse leven combineren en training horen. Sluit je ogen terwijl de huidige persoon vrij in de kamer beweegt en leest uit je favoriete boek, de krant of de MySecondear -blog. Uit welke richting komt de stem? Hoe verandert spraakperceptie? Een leuke en effectieve praktijk van het luisteren naar de richting.

Puzzle and Play : de meeste kennen het van de tafel van ouders of grootouders - de goed bekende kruiswoordpuzzel. In feite stimuleren puzzels de hersenen effectief, ongeacht of woordrooster of logische puzzel, en kunnen ook het gehoorproces bevorderen. Succes treedt op wanneer minstens eenmaal per week, beter maar beter elke dag, is verbaasd. Als u liever kaartspellen gebruikt, kunt u dit ook doen. Het belangrijkste is dat het leuk is en regelmatig in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd. Een positief neveneffect van games is sociaal contact, terwijl samen de geest wordt geslepen. Gehoorverlies kan leiden tot de rug en eenzaam van de getroffen, spelavonden of puzzelcompetities die dit actief tegengaan.

Hoorproblemen voorkomen

Hoorzittingstraining is een optie om gehoorverlies te voorkomen of om de verslechtering van een bestaande gehoorvermindering tegen te gaan. Dat alleen al is niet voldoende: het is belangrijk om uw gehoor te beschermen tegen schadelijke invloeden. De volgende richtlijnen helpen u bij het beschermen van uw gehoor:

  • Luister niet naar pure muziek omdat het uw haarcellen onherstelbaar kan vernietigen. Zet het gematigd volume op en verminder ook het beste de duur van het geluid.
  • Iedereen die op luide werkplekken werkt, is beter voor een geschikte gehoorbescherming , zodat geen schade manifest is. /li>
  • De gehoorprestaties moeten regelmatig worden gecontroleerd om snel te reageren op wijzigingen.