ICP® Hörgeräte: Anwendungsgebiete, Voraussetzungen & Kosten

Werkplekken met een hoge geluidsvervuiling verplicht om gehoorbescherming te dragen. Het dragen van gehoorapparaten onder de beschermende oriëntatie om redenen van gehoorbescherming is echter verboden voor gehoorproblemen. Als het hoortoestel echter wordt verwijderd, ontstaan ​​er nieuwe gevaren, zoals het gebrek aan perceptie van waarschuwingssignalen of gesproken. Een oplossing voor het resulterende dilemma: ICP -gehoorapparaten.

ICP -hoortoestellen Toepassingsgebieden

ICP-gehoorapparaten dienen vooral om schadelijk te horen voor gehoorbescherming op werkplekken met hoge geluidsvervuiling en even hoge beveiligingsvereisten . Persoonlijke beschermende apparatuur in de vorm van een gehoorbescherming is verplicht voor werk als deze. Het is echter niet toegestaan ​​om een ​​conventioneel gehoorapparaat te dragen onder hun gehoorbescherming. Dit is te wijten aan het feit dat een gevaar voor het horen niet kan worden uitgesloten bij het dragen van gehoorapparaten en gehoorbescherming. Om zowel de hoorzitting van de werknemers als om aan de beveiligingsvereisten te voldoen, vindt het gebruik van ICP -hoortoestellen plaats.

Vereisten voor gehoorapparaten

ICP staat voor isolerend communicatieplastic en beschrijft de functie van de hoortoestellen: ze isoleren het omgevingsgeluid, maar zorgen tegelijkertijd voor dat waarschuwingssignalen en taal hoorbaar blijven . Een fundamentele voorwaarde voor het waarborgen van gehoorbescherming met het gelijktijdige taalbegrip is de selectieve versterking van geselecteerde frequenties. Bovendien moet een werkplekprogramma worden opgezet dat de geluidsversterking bij het gehoorverdeling voorkomt en een duidelijke scheiding van taal en ruis bevat.

ICP hoortoestellen kosten

Kosten die zich voordoen voor de inkoop van een ICP -gehoorapparaat om op de werkplek te gebruiken, vallen onder de handel in handelsvereniging en goederenlogistiek als aan bepaalde vereisten wordt voldaan. Een basisvereiste is dat er al een professioneel gehoorverlies moet zijn.