Die Induktionsspule im Hörgerät

Wat is de inductiespoel in het hoortoestel?

Een cochlea -implantaat (CI) of een normaal gehoorapparaat betekent een enorme hulp voor een persoon met gehoorproblemen. Zelfs in akoestisch veeleisende situaties maken deze technische prestaties een beter begrip van taal en de omgeving . Op deze manier is het gemakkelijker voor de betrokken persoon om actief aan het leven te blijven deelnemen. Er zijn CI's en volledig digitale hoortoestellen die zijn uitgerust met veel verschillende moderne functies. Met deze functies kan storende geluiden in alledaagse gehoorsituaties filteren . Het resultaat: een meer aangename luisterervaring, vrij van lawaai.

Er kan echter altijd moeilijkheden zijn in de openbare ruimte , bijvoorbeeld wanneer een gebeurtenislocatie via een luidsprekersysteem klinkt. Ook hier is er nu een goede oplossing als het hoortoestel een zogenaamde inductiespoel of T-coil bevat. De geluidstransmissie wordt vervolgens vervuild met minder achtergrondgeluid en minder galm.

Het belang van een inductief gehoorsysteem

Muziek- of taalsignalen kunnen worden verzonden met behulp van een inductief hoorsysteem. De transmissie is draadloos naar het gehoorapparaat of het overeenkomstige cochlea-implantaat door een elektromagnetisch veld te creëren door een zogenaamde ringlus in het inductieve gehoorsysteem. Het elektromagnetische veld wordt vervolgens ontvangen door de T -spoel in de CI of het gehoorapparaat en vertaald in de overeenkomstige tonen voor de luisteraar

De meeste moderne geluidssystemen bevatten zo'n inductief systeem. U kunt het bijvoorbeeld in de volgende apparaten vinden:

  • Luidspreker
  • versterker
  • Mixer
  • Microfoon

In een mixer wordt het taal- of muzieksignaal bereid en overgebracht naar een versterker door inductielus. In het inductieve gehoorsysteem wordt het signaal nu niet overgebracht naar een luidspreker, maar naar een aangesloten ringluskabel die rond de kamer wordt gelegd. De kabel levert vervolgens de kamer met de geluidssignalen.

Alle mensen die zich in dit ringlusgebied bevinden, kunnen vervolgens de geluidssignalen ontvangen via de T-coil in het respectieve hoortoestel of CI . kamers uitgerust met inductielussen zijn gemarkeerd met geschikte symbolen . De Duitse Hearing Leader Association biedt een goed overzicht van kamers met inductieve gehoorsystemen bij u in de buurt op de startpagina.

Het gebruik van de T-coil

Veel gehoorapparaten of cochlea-implantaten hebben al een ingebouwde T-coil. Het kan worden geactiveerd met de SELECT -knop programma's of met een kantelschakelaar . Nu zijn taal- of muzieksignalen net zo hoorbaar als ze zijn verwijderd en opgenomen door de microfoon. Als het signaal niet begrijpelijk is, moet de Acoustician horen worden geraadpleegd,

Dus je neemt weer deel aan het sociale leven!

De spraaktransmissie met behulp van de T -spoel werkt draadloos. Deze transmissietechnologie is de enige technologie van de algemene fabrikant en wordt gebruikt voor zowel cochlea -implantaten als hoortoestellen . Het stelt mensen met een gehoorverlies in staat om deel te nemen aan het sociale leven in de openbare ruimte. De kleine spoel heeft weinig ruimte nodig in het hoortoestel, zodat de kleine IM-Ear-gehoorapparaten ermee kunnen worden uitgerust.

Overal waar inductieve gehoorsystemen worden geïnstalleerd, kan de communicatiebarrière worden overwonnen via de geïntegreerde T-coil. Dankzij het gehoorapparaat uitgerust met de T -spoel staat er niets meer in de weg van een bezoek aan de cinema of theater ! Passende gebeurtenissen zijn weer volledig akoestisch waarneembaar. Evenzo zijn er geen problemen meer in de luchthaven , in de rail of in de supermarkt , omdat soms dergelijke gehoorsystemen worden geïnstalleerd.

De akoestisch problematische situaties omvatten ook lange afstanden van het uitgangssignaal, luide ruis of slechte kamer akoestiek. Als een inductief gehoorsysteem is geïnstalleerd, worden deze problemen enigszins omzeild. Daarom is het logisch om te vragen voordat je een gebeurtenis bezoekt of er een inductief gehoorsysteem is en of het is ingeschakeld.

Vragen en antwoorden over het inductieve gehoorsysteem

Zijn er verstorende factoren die de ontvangst van het inductieve gehoorsysteem onmogelijk maken op het hoortoestel?

Hoe goed horen in een kamer met een inductief gehoorsysteem direct werkt op hoe u deze technologie gebruikt en instelt.

is het waar dat er meer inductieve systemen zijn in zowel de Scandinavische landen als in het VK dan in Duitsland?

Ja, dat klopt, omdat 's werelds beste fabrikanten van versterkers thuis zijn, bijvoorbeeld in Groot -Brittannië en Zweden. Er is een enorme markt voor dergelijke apparaten. In Duitsland hebben we daarentegen geen enkele producent . Bovendien zijn Scandinavië en Groot -Brittannië over het algemeen verder gevorderd in het omgaan met fysieke beperkingen. Hier blijft Duitsland nog steeds achter met de ontwikkeling. Er is nu echter een herziene standaard voor barrièrevrijheid die de vereisten bepaalt van hoe openbare gebouwen moeten worden uitgerust met barrière -vrij.

hoe kan ik reageren als er geen inductief gehoorsysteem is op een gebeurtenislocatie?

Naast het inductieve gehoorsysteem zijn er in totaal twee andere opties beschikbaar voor de transmissie: de overdracht door infrarot of door funk . Meestal worden in dit geval een hoofdtelefoon gebruikt. Als u een licht gehoorverlies heeft, kunt u het hoortoestel verwijderen en in plaats daarvan de hoofdtelefoons aantrekken . Als u echter lijdt aan een medium tot hoogwaardig gehoorverlies, dan inductie nekringlussen . Idealiter gebruik je je eigen, maar soms bieden de organisatoren ook dergelijke nekringlussen aan.

Hoe uitgesproken is het bewustzijn van inductieve gehoorsystemen en gehoorverlies in het openbaar?

Mensen die zichzelf niet hard hebben gehoord, kunnen zichzelf vaak in de situatie van gehoor hebben. Een veel voorkomende veronderstelling is dat goede luidsprekersystemen al een groot deel van de hoorproblemen zouden verminderen. Dit is natuurlijk niet het geval. Geïnteresseerde buitenstaanders kunnen een vrij goede indruk krijgen van de problemen waarmee gehoorvoorbeelden vaak worden geconfronteerd met gehoorvoorbeelden. Deze gehoorvoorbeelden simuleren vervolgens luisterpressies in verschillende moeilijke situaties.