Kombinierte Schwerhörigkeit: Definition, Symptome, Ursachen, Behandlung

gecombineerd gehoorverlies

Er bestaat een gecombineerd gehoorverlies als een geluidsmanagement - en een geluidssensatie van geluid komt samen voor . Als gevolg hiervan, zowel externe als binnenoren . In het geval van gecombineerd gehoorverlies worden twee functionele gebieden verstoord - enerzijds de forwarding van buiten naar het binnenoor, anderzijds de geluidsverwerking binnen het binnenoor. Dit betekent dat het geluid niet kan worden doorgestuurd naar de hersenen en er is geen luisterimpressie.

Gecombineerd gehoorverlies: symptomen

als het belangrijkste symptoom van een gecombineerd gehoorverlies, de beperking van gehoortellingen . De sterkte van de gehoorreductie varieert van gemakkelijker tot middelgrote tot een ernstige beperking. Zowel uni- als bilaterale is mogelijk, d.w.z. op slechts één of op beide oren tegelijkertijd.

Gecombineerd gehoorverlies: Audiogram

De combinatie van geluids geleiding en geluid sensorisch gehoorverlies wordt ook weerspiegeld in het audiogram: zowel de luchtpijpcurve (lijn met cirkels) is opvallend evenals de botlijncurve. Als het een pure geluidsgeleidbaarheid was , zou de bottenlijn onopvallend zijn . In het geval van een exclusieve verstoring op het gebied van geluidssensatie , zou bot- en luchtpijplijn dichter bij elkaar zijn .

gecombineerd gehoorverlies veroorzaakt

De mogelijke oorzaken komen overeen met de redenen voor een geluids geleiding of geluidssensatie:

  • Genetic predisposition
  • leeftijd -gerelateerde slijtage
  • Overmatig of langetermijn ruisvervuiling
  • Individueel medicatie
  • Tumore
  • Skull Trauma
  • oorinfecties
  • misvormingen van het binnenste, externe of middelste oor
  • Vloeistof in het middenoor

Gecombineerde behandelingsverliesbehandeling

In het geval van een gecombineerd gehoorverlies moeten geschikte behandelingsmaatregelen worden genomen, zowel in het gebied van de geluidslijn als het geluidssensatie. Dit is de enige manier om een ​​uitgebreide verbetering van de symptomen te maken.

geluidslijn : gedeeltelijk te behandelen door medische interventies of met medicatie.

geluidssensatie : kan meestal goed worden behandeld met hoortoestellen.

Bovendien zijn er enkele implantaten om de symptomen te verbeteren. Welke combinatie van behandelingsmethoden veelbelovend en implementeerbaar is, moet afzonderlijk worden geëvalueerd.