MySecondEar Kundin mit Lagerungsschwindel

Wat is opslagwikkeling?

Ongeveer 2 van de 100 mensen worden minstens één keer getroffen door de duizeligheid in de loop van hun leven, met vrouwen ongeveer twee keer zo vaak vallen in deze groep dan mannen. Toenemende leeftijd verhoogt de kans op optreden. Opslagomvang manifesteert zich door een specifieke, vaak zeer ongemakkelijke duizeligheid. De duizeligheid krijgt de naam, omdat deze meestal gebruikt in het geval van wijzigingen in het hoofd van het hoofd , beide tijdens het liggen, als tijdens het staan ​​of tijdens het lopen. De gevolg is een sterke, roterende of fluctuerende duizeligheid, die elke dag een beangstigende en gedeeltelijk beperkende kan hebben. Vooraf moet worden gezegd: Deze vorm van de duizeligheid is meestal onschadelijk!

goedkope paroxysmale schilder (BPLS)

In verband met de Vertigo hoort men vaak van de goedkope paroxysmale mannelijke opslag Swendling . Dit is de hierboven beschreven meestal onschadelijke duizeligheid. De gespecialiseerde aanduiding kan worden vertaald met " epilee " en geeft dus het uiterlijk aan van het uiterlijk van het leggen van opslag: het komt voor voor bepaalde bewegingen en houdt slechts voor een paar onaangename seconden tot minuten . Zulke duizeligheid kan meerdere keren per dag optreden. Vaak is er ook sprake van een perifere paroxysmen -geschilderde opslag Swindling . Dit geeft aan dat de duizeligheid een oorzaak heeft in het perifere gebied van het lichaam en niet wordt geactiveerd door diepe ziekten.

goedaardig

In de meeste gevallen wordt

opslagfraude gekenmerkt door onschadelijke, korte duizeligheid . Gebaseerd op steen in het binnenoor, waarin het evenwichtsorgaan ook leugens is, wordt zintuiglijke perceptie verstoord zodat duizeligheid ontstaat. Vaak verdwijnen de aanvallen na een korte tijd op zichzelf, geleid door de arts of zelfgemaakte oefeningen .

kwaadaardige opslag Swendling

Medisch is er geen kwaadaardige opslagafstorling . Het concept van de goedaardige duizeligheid kan hier verwarrend zijn. Er is echter alleen de naam om te verduidelijken dat geen directe schade veroorzaakt door de duizeligheid of daarop gebaseerd is. consequente schade door Falls of nerveuze belastingen kunnen echter niet worden uitgesloten . In het geval van koppige duizeligheid

Swendling veroorzaakt

De oorzaak van opslagzwendeling moet zich bevinden in het binnenoor . Hier zijn de SO -Called bogen , die deel uitmaken van het evenwichtsorgaan . Daarin zitten sensorische cellen die de bewegingen van het hoofd vangen. Als afzettingen in de bogen In de vorm van steen veroorzaken bewegingen van het hoofd een beweging van de stenen. Het resultaat is de irritatie van de sensorische cellen , die verkeerde informatie doorsturen, die niet in overeenstemming zijn met de perceptie van andere sensorische kanalen. Een gevoel van duizeligheid ontstaat. Waarom niet helemaal duidelijk is waarom de stenen worden verzameld . De afzettingen lijken echter in verband met het verouderingsproces te zijn. In zeldzame gevallen zijn schedelletsels, oorinfecties of bloedsomloopstoornissen de oorzaken.

De achterkant, de zijkant en het bovenste buigen vormen samen het blad. Bron: MspManuals

LaggerungSchrchen Symptomen

Typische symptomen in opslagomwending zijn:

  • Jerky, ongecontroleerde oogbewegingen (nystagmus)
  • misselijkheid , in zeldzame gevallen braken
  • Strong, maar kort roterende of fluctueren Swendling
  • Vaak vergezeld door dit: evenwichtsstoornis

De symptomen worden uitgedrukt in de volgende situaties :

  • Bij verandering van de hoofdpositie
  • Draai van het hoofd
  • Doe de nek op van het hoofd
  • Op de op van de liggende positie
  • Draai om liggend
  • Bend

Als u de Vertigo opmerkt in de hierboven genoemde situaties, kan meestal de circulerende duizeligheid worden uitgesloten.

opslagdiagnose

Lorting Swindling is meestal gemakkelijk te zien door klachten en geschiedenis te verduidelijken in het medische gesprek. Bovendien laat de hallpike -test zien of een gedefinieerde, snelle bewegingsvolgorde duizeligheid veroorzaakt. Als dit het geval is, kan het sterk worden verondersteld door een goedaardige versnippering. Het onderzoek van de oogbewegingen maakt het ook mogelijk conclusies te trekken over de diagnose.

Gaat de duizeligheid vanzelf weg?

Hoelang opslagomvang blijft hangen af ​​van de onderliggende oorzaak. De vrije stenen kunnen zich vestigen, wat betekent dat een natuurlijke uitsplitsing mogelijk is . Vaak wordt de goedaardige duizeligheid een paar dagen tot weken in neergelegd . Een lange stop over maanden tot jaren tot jaren kan niet worden uitgesloten. Daarom wordt een tijdige behandeling aanbevolen om de duur van de symptomen te verminderen en dus dagelijkse belastingen te voorkomen.

opslag Swendling -behandeling

Hoewel de duizeligheid vaak op een natuurlijke manier wordt verdwenen, kan de klachten worden versneld met eenvoudige oefeningen . Hier spreekt men over So -Called opslagmanoeuvres . Dit betekent bepaalde sequenties van hoofdbewegingen die steensteen helpen en zo de duizeligheidssymptomen bestrijden. Uw dokter kan u door zo'n manoeuvre leiden, als alternatief kunnen de oefeningen thuis worden uitgevoerd.

opslag Swendling -oefeningen

De oefeningen voor de behandeling van opslagstroom kunnen leiden tot misselijkheid . Het is het beste om je ogen te sluiten om misselijkheid te voorkomen. Laat een arts u begeleiden of laat ze de oefeningen met u doen als u zich onzeker voelt.

Sémont Manöver instructies

In deze oefening wordt uw hoofd gedraaid door 45 ° en u zit rechtop op een rechtoppervlak. Aan welke kant je hoofd moet worden omgedraaid, kun je zien aan welke rotatie de duizeligheid veroorzaakt. Zodra u in de startpositie bent, kunt u snel op de pagina liggen in liggende positie . In de tussentijd blijft haar hoofd altijd in dezelfde positie. Dienovereenkomstig kijkt u nu naar boven op het oppervlak. In deze positie blijf je tussen twee en drie minuten lang. Daarna slaan ze op met een zwaai met 180 ° naar de andere kant , zodat hun blik nu naar de basis wijst. Uiteindelijk keren ze langzaam terug naar hun originele locatie en blijven ze drie minuten zitten. zou verschillende runs moeten doorlopen van de manoeuvre op een rij, meerdere keren per dag.

epley manoeuvre begeleiding

Verval van de epley manoeuvre voor afzettingen in het linkeroor. Bron: gezondheidsinformatie

u zit met uw benen uitgerekt en uw rug naar uw arts of op een rechtoppervlak. Draai de kop 45 ° in de aangedane zijde. Ga nu snel naar liggende positie en zorg ervoor dat je hoofd over de rand van de bank steekt. De hoofdhuid wordt over gesproken. In deze positie blijf je hangen totdat de duizeligheid afneemt, wat meestal het geval is na van een minuut . Draai vervolgens je hoofd 90 ° in de gezonde kant en blijf ook in deze positie gedurende ongeveer per minuut . Draai vervolgens de rest van je lichaam op de gezonde kant en blijf een meer minuut . Eindelijk kunt u teruggaan naar de startpositie .