HNO Ärztin Arzt

Alles wat u moet weten over otitis media

Heel vaak begint acute otitis media met een loopneus. In de meeste gevallen zijn virussen hiervoor verantwoordelijk. Deze komen in haar middenoor over de nasale keel en zijn oor trompet, ook wel buis genoemd. Het Pauken -holteslijmvlies ontsteekt daar. Dit creëert automatisch veranderde drukomstandigheden in uw middenoor. Dit beïnvloedt op zijn beurt uw transpleum met betrekking tot het vermogen om te trillen. Het doorsturen van het geluid is dienovereenkomstig beperkt.

In deze gids leert u alles over het onderwerp van middenoorontsteking of de symptomen, behandeling en diagnose, en u krijgt meer informatie over de hele oorsprong en eventuele complicaties.

De symptomen van otitis media

In principe wordt otitis media altijd geassocieerd met gewelddadige oorpijn. Bovendien kunnen er andere symptomen en onderaannemers zijn, wat dan een indicatie kan zijn van een otitis media:

  • Hoofdpijn
  • Fever
  • duizeligheid
  • Drukgevoel
  • Gevoel van volheid in het oor
  • rood worden en zwellen
  • Gevoel van zwakte
  • Fever
  • Hoofdpijn
  • oorgeluid en tinnitus
  • Geluidsgeleiding Ludo
  • Vloeistof achter de drumbont
  • Ear ontlading
  • Crack of gat in drumbont

diagnose in het geval van otitis media

Laat u worden onderzocht door uw oor-, neus- en keelarts die een diagnose stelt met behulp van een vergrootglas en een lichtbron. Hoogstwaarschijnlijk zult u ook een hoortest doen. Dit helpt bij de diagnose. De arts beslist vervolgens welke behandeling voor u vereist is. Een acuut otitis media kan worden bepaald en vervolgens wordt een goed geleidend gehoorverlies bepaald. Bovendien neemt de arts van het oor, de neus en de keel een uitstrijkje en maakt een bacteriologisch onderzoek. Dit wordt bij voorkeur afgehandeld wanneer u een immuungebrek hebt. Het uitstrijkje kan helpen als er ondanks therapie met antibiotica geen verbetering is geweest. De betonnen ziekteverwekkers worden door uw arts bepaald door het bacteriologische onderzoek. Een bepaald antibioticum kan dus worden gebruikt. Voordat uw oorpijn wordt behandeld, moeten rekening worden gehouden met allergieën of diabetes. Daarom moet u alle details beschrijven.

een uitstrijkje voor de otitis media

Het uitstrijkje wordt rechtstreeks uit uw middelste oorslijmvlies gehaald met behulp van een steriel wattenstaafje. Als alternatief wordt vaak een kleine spatel of een kleine borstel gebruikt. De pathogenen kunnen vervolgens worden bepaald met behulp van het uitstrijkje.

Het verloop van antibioticatherapie voor wervel

In het geval van otitis media worden antibiotica heel vaak gebruikt. Er zijn verschillen in de therapieën als het gaat om de ziekteverwekker. In de regel duurt een dergelijke antibioticatherapie zeven dagen. Uw arts zal de therapie met u zorgvuldig bespreken.

Hoe wordt een otitis media behandeld?

In de eerste één tot twee dagen worden de symptomen van de otitis media behandeld door een oor-, neus- en keelarts, maar de oorzaken zelf zijn dat niet. Meestal krijg je een remedie voor zwelling. Deze remedie is een druppel of als pap.
Je ontvangt ook pijnstillers zoals paracetamol.

Mogelijke complicaties in het evenement

Een verscheidenheid aan complicaties kan optreden met otitis media. Over het algemeen zijn dergelijke ongewenste incidenten vrij zeldzaam. Uw gezondheid kan echter ernstig worden aangetast.

De ontsteking van het wratproces is een typische complicatie. Deze verlenging bevindt zich direct op het tijdelijke bot achter uw oorbeker.

De huid is meestal gezwollen en rood. Als u heel vaak aan de otitis media lijdt, kan dit ook chronisch worden. Dientengevolge, tramp melfell , schaden de ossicles ook de oss. Haar ossicles zijn slechts enkele millimeter lang. Met chronische otitis media kunnen ze worden overwoekerd of zelfs vernietigd. Dan kan een blijvende gehoorstoornis het gevolg zijn. Daarom moet u naar uw oor-, neus- en keelarts gaan bij het eerste teken van otitis media.

Het ontstoken wratproces

Dit kraanvormige bot achter zijn oorschelp kan ontbranden als de otitis media slecht of helemaal niet geneest. De symptomen zijn vergelijkbaar met de ontsteking van het middenoor, maar ze zijn meer uitgesproken.

Hoe ontstaat een otitis media?

Er zijn verschillende manieren om de otitis van het middenoor te krijgen.

De infectie komt meestal van de nasopharynx en wordt via de oort trompet naar het middenoor overgebracht.

Soms komen de ziekteverwekkers ook door een defect in hun trommelvlies s direct van buitenaf rechtstreeks in hun middenoor. In de zeldzaamste gevallen kunnen ziekteverwekkers die uit de bloedbaan komen ook in hun middenoor komen.

Er zijn twee oorzaken die over het algemeen betrokken zijn bij de ontwikkeling van een otitis media:

  • Vorige of huidige infectie
  • Constante ventilatie van het middenoor

Als de zo -gevalde buis, d.w.z. je oor trompet, niet goed wordt geventileerd en er een ventilatiestoornis is, treden problemen op. Eerdere infecties zijn meestal bacteriële of virale infecties van hun bovenste luchtwegen.

Welke pathogeen veroorzaakt een otitis media?

De oorzaak van de otitis media kan de volgende virussen en bacteriën zijn:

Streptococcus pneumoniae : een pneumonie

Haemophilus influenzae: de nasale keel ontsteekt.

beta-hemöllyzing streptokokken: Los vooral op in voortijdige geboren longontsteking, meningitis en bloedvergiftiging.

Zeer zelden zijn griepvirussen die verantwoordelijk zijn voor een otitis media. Soms eindigt een griep eigenlijk met gevoelloosheid.

Hetzelfde geldt ook voor virussen die roodvonk of mazelen veroorzaken. Ze veroorzaken ontsteking en vernietigen vervolgens de cellen van het slijmvlies.

Bij zuigelingen gaan otitis media vaak hand in hand met infectie van de bovenste luchtwegen. Deze worden meestal veroorzaakt door griep of koude. De cursus is meestal vergelijkbaar met de gewone otitis van een volwassene.

een middelgrote oorinfectie bij een kind

Kinderen tot het zesde levensjaar worden vaak getroffen. In het eerste levensjaar gaat ongeveer de helft van alle zuigelingen door een otitis media. In het derde levensjaar is het zelfs 80 %.

Daarom moeten de klachten van de kinderen serieus worden genomen en mag de ziekte nooit worden ontvoerd. Dan is er een groot gevaar dat het kind een constant gehoorverlies kan hebben.

Opmerkingen en tekens:

  • Pijn in de buik
  • Het kind raakt zijn oren aan
  • De lichaamstemperatuur stijgt
  • koorts boven 39 ° C

Als een peuter of een baby vaak otitis media heeft, worden de amandelen vaak vergroot. Het kan logisch zijn om de amandelen te verwijderen. De bewerking wordt aanbevolen als de volgende situaties optreden:

  • Binnen een jaar zijn er verschillende ontstekingen in het middenoor.
  • achter de beëindiging verzamelt vloeistof.
  • Het kind heeft problemen bij het ademen.

De bescherming van baby's en kinderen

Het is bewezen dat kinderen vaak ziek worden wanneer de ouders roken. Hetzelfde geldt voor kinderen die al een otitis media hadden, omdat het risico op een nieuwe ziekte toeneemt. Een baby die borstvoeding krijgt door de moeder valt minder vaak voor infecties in het middenoor.