Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Middle Tone Hoorhoor: Definitie

Een sub -vorm van sensorisch gehoorverlies vormt het midden -tone gehoorverlies. Hoewel het gemiddelde frequentiebereik meestal het meest gevoelig is voor luisteren, is er een gehoorverlies in het gehoorverlies van de tussenliggende toon in dit gebied. Als het optreedt in combinatie met een hoorverlies met een hoog of laag geluid, is er het gehoorverlies van een breedband . Een combinatie van gehoorverlies treedt meestal op met toenemende leeftijd.

Oorzaken van een gehoorverlies

Het optreden van een middentoon gehoorverlies is het gevolg van problemen in het binnenoor, meer precies in de audioslak (cochlea). Het type hart is dus een van de hoorzitting in de binnenoor . In het gemiddelde gebied van de audioslak sterven de haarsensorische cellen het gehoorverlies uit, dat de symptomen veroorzaakt. Hoorzitting van de middelste toon is te wijten aan overervingsprocessen die de vroege gebeurtenis en de continue verslechtering van het gehoorverlies rechtvaardigen.

Symptomen: herken mid -tone gehoorverlies

Symptomen die spreek voor het midden -tone gehoor zijn relatief snel duidelijk in de dagelijkse communicatie. De getroffen worden steeds meer moeilijker te begrijpen taal , zelfs zonder achtergrondgeluid. De symptomen verwijzen niet naar diepte en hoge tonen, deze zijn te horen. Hoorzitting op de middelste toon kan zich ontwikkelen vanwege de continue verslechtering tot tot doofheid grenzen aan gehoorverlies. In de regel worden beide oren even getroffen.

Diagnose: hoe wordt een gehoorverlies gediagnosticeerd?

Voor een zinvolle diagnose worden zowel lenzen als subjectieve tests gebruikt. Dit laatste kan alleen worden uitgevoerd als de patiënten feedback kunnen geven om te horen. Dienovereenkomstig zijn ze niet erg geschikt voor kinderen en baby's. Objectieve tests bepalen de grad en de oorsprong van de gehoorstoornissen. Het maken van een audiogram biedt informatie over de getroffen frequentiebereiken.

Middle Tone Hoorhoor audiogram

In het audiogram is te zien dat de patiënt in de hoge en diepe frequentiebereik voldoende gehoor registreert. In het middelste toonsegment daarentegen zijn duidelijke beperkingen te zien op basis van de verspilling van de curven. Het audiogram kan daarom worden aangetrokken tot midden -tone gehoorverlies.

Behandeling Een midden -tone gehoorverlies

is niet te genezen . Dit is vooral te wijten aan het feit dat er een degeneratie is van haarsensorische cellen, die onherstelbaar is. Kan ook niet worden verhinderd om naar de middenton te luisteren, zoals het geval is met de meerderheid van de andere soorten gehoorverlies. Met behulp van gehoorapparaten kan echter een verbetering van de symptomen worden bereikt: de hoortoestellen versterken het verminderde frequentiebereik en maken dus het dagelijkse taalbegrip mogelijk.