Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Je produceert constant oorwas, hoewel je je er niet eens van bewust bent. Sommigen vinden deze essentiële secretie echter bijzonder ongemakkelijk. Heel vaak gebruiken velen daarom drastische middelen om van de oorwas af te komen en zichzelf ervan te bevrijden.

Bent u zich ervan bewust hoe schadelijk overmatig oorhygiëne voor u kan zijn? Het is veel beter als je weet hoe je je oren op een gezonde manier kunt reinigen. Daarom raden we deze gids aan.

Uw oorwas

Je oorwas dient voornamelijk voor bescherming. Bovendien is het eigenlijk verantwoordelijk voor het zelfreinigen van je oren. Daarom is oorwas een zeer nuttig en belangrijk lichaamsgeheim. De consistentie van de oorwas is zo plakkerig omdat het het gemakkelijker maakt om dood haar en dode huid roos uit het oor te verwijderen. De oorwas transporteert automatisch het vuil aan de buitenkant. Bovendien heeft de oorsecretaris extra voedende eigenschappen die u misschien nergens over weet. Als gevolg hiervan blijven je oren van binnen soepel. Dit is een belangrijke voorwaarde voor deze natuurlijke functie van reiniging. Aan de ene kant wordt je oorwas gebruikt voor het reinigen, anderzijds beschermt het tegen schimmelinfecties en heeft het een antibacterieel effect.

Wat u kunt doen voor te veel oorwas

Heb je het gevoel dat je oren te veel oorwas produceren? Is er de mogelijkheid dat de natuurlijke verwijdering werd verstoord door handmatige manipulatie door handmatige manipulatie? In dit geval heeft zich een stekker gevormd in uw gehoorgang. Het is een zeer natuurlijke impuls dat u deze stekker uit uw oor wilt verwijderen. U moet echter heel voorzichtig zijn. Noch een haken adel, noch een nietje -clip zijn hiervoor geschikt. Deze objecten hebben absoluut geen plaats in de gehoorgang.

zoiets is geenszins geschikt voor het reinigen van uw oren, anders irriteert u irritant of overtreedt u uw trommelvlies . Uw gehoorgang is een zeer gevoelige structuur, daarom mogen dergelijke radicale reinigingsmethoden niet worden gebruikt. Anders kunt u uw oren permanent beschadigen.

katoenstaafjes en hun nadelen

Heb je ooit een wattenstaafje gebruikt om je oren schoon te maken? Toen wist je waarschijnlijk niet dat je de oorwas in beperkte mate kon verwijderen. Hoewel katoenstaafjes relatief goed opgevuld zijn, mogen ze nooit rechtstreeks in de gehoorgang worden geplaatst, omdat ook zij de gevoelige huid van uw gehoorkanalen kunnen irriteren en, indien nodig, de oorwas nog dieper in de gehoorgang kunnen drukken. Met deze procedure geeft u daarom de voorkeur aan de ontwikkeling van stekkers. Bovendien kunnen pijnlijke ooruitlagers ontstaan.

Zijn oren voor oorreiniging aanbevolen?

Veel mensen zien oren als een goed alternatief voor dergelijke katoenen wattenstaafjes. Oorkaars zijn funnelvormige, dun en lang. Ze beloven een goede reiniging van de oren door het gegenereerde vacuüm. Het doel is vermoedelijk dat de oorwas eruit wordt gezogen. Deze methode klinkt voordelig en aannemelijk, maar oren zijn slechts gedeeltelijk geschikt voor het reinigen van uw oren. Burns kan opkomen op je oorbeker en gezicht. Heel vaak gebeurt het dat de hete was de gehoorgang binnendringt. Daar is de drumbont enorm beschadigd. Misschien vraag je jezelf nu af hoe je je oren echt correct kunt reinigen.

alleen reinigen tot het gehoorgang

Het is voldoende voor het reguliere reiniging van uw oren als u alleen de oorwas op het buitenste deel van de oordop verwijdert met een vochtige doek. Lauw water en een wattenstaafje zijn voldoende. Zoals reeds vermeld, moet u alleen reinigen tot de gehoorgang. Met het warme water verzacht je de secretie.

zodat de oorwas gemakkelijker kan stromen en uit de gehoorgang kan ontsnappen, kan het ook worden gebruikt amandel- en olijfolie, die u zorgvuldig verwarmt. Als alternatief kunt u speciale oordruppels of oorsprays in de apotheek kopen.

Als je oor al veel oorwas heeft geproduceerd, zou je de ENT -arts moeten zien. Zodra je oorwas in contact komt met water, zwelt deze automatisch op. Als de stekker al is ontstaan, zit deze er uiteindelijk in je oordanaal vast. U zult dergelijke pluggen opmerken wanneer uw oren beginnen te jeuken. Je kunt ook pijn in je oren voelen. Zo'n plug in je oor wordt vaak geassocieerd met een licht gehoorverlies.

Het reinigen van uw oren is slechts professioneel en voorzichtig bij de ENT -arts. Als je oren veel afscheidingen produceren en je hebt veel oorwas, moet je regelmatig uw KNT -arts zien. Reinig uw oren niet alleen in de oordop in het buitengebied, maar ook achter de oren. Lauw water is hiervoor voldoende. Dan moet je ervoor zorgen dat je alles goed drogen. Dus u riskeert geen oren van oren.

Beschouw uw oorwas dus als een nuttig lichaamsgeheim. Dit is essentieel om uw oren en uw hygiëne te houden. Zorg daarom niet voor de juiste zorg voor uw oren en onderschat de zelfreinigende functie niet.

Interessante informatie over uw oorwas

Europeanen hebben een verhoogd vetgehalte van 50 % in hun oorwas. De oorwas van Europeanen is daarom relatief vochtig. In Aziaten ziet de locatie er een beetje anders uit, het vetgehalte in de oorwas is slechts 20 %. De consistentie is daarom nogal kruimelig.

Weet je waarom oorwas bitter is? Onderzoekers gaan ervan uit dat de bittere smaak extra bescherming tegen insecten is, zodat ze niet in de gehoorgang nestelen.

Een kind produceert aanzienlijk meer oorwas dan een volwassene. Dit is ook zachter. Bovendien variëren de kleuren van oorwas sterk. De kleuren van de vochtige vorm kunnen geelachtig helling bruin tot donkerbruin zijn, die nogal stoffig grijs zijn van de kruimelige vorm.

Gemiddeld produceren ouderen en vooral mannen meer oorwas. Dit is vaak de oorzaak van gehoorverlies, omdat dan de gehoorgang verstopt is. Een merkbare verbetering biedt professionele schoonmaak bij de ENT Doctor.