Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

oorpaspoorten, ook wel otoplastics genoemd, zijn individueel aangepast aan hun orencomponenten die het verband tussen het oor en het gehoorsysteem vertegenwoordigen. Ze zijn cruciaal voor het dragen van uw gehoorapparaat en de kwaliteit van akoestische gehoor. Ze worden niet gebruikt voor de geluidslijn, maar kunnen ook worden gebruikt als een manier van gehoorbescherming.

hoortoestellen met oorpaspoort

In het geval van in-ear gehoorapparaten (IDO) is het gebruik van een oorpaspoort nodig om een ​​aanpassing aan de individueel gevormde gehoorgang te garanderen waarin de IDO zit. Maar zelfs voor HDO -gehoorapparaten (HDO) kan otoplastics in bepaalde gevallen nuttig zijn. Deze omvatten met name ernstige tot zeer grade gehoorschade en de aanwezigheid van diepe hoorzitting.

Hoe wordt otoplastiek gemaakt?

Aangezien elk oor extreem individueel is gevormd, moet eerst een indruk van de gehoorgang en Concha worden genomen. Voortbouwend op dit, wordt de oorpas gemaakt om te meten zodat deze optimaal in het respectieve oor past. Verschillende materialen met even verschillende mate van hardheid worden geselecteerd voor productie. Bij het aanpassen van het volgende is de stoel bijzonder cruciaal, want als de otoplastiek niet strak genoeg is, kan feedback optreden. Als het echter te stevig is, kan het optreden van pijn niet worden uitgesloten. Om de akoestische overconferentie te verfijnen, kan ook optionele compensatie of hoogglingen worden uitgevoerd. Over het algemeen, hoe beter de stoel, hoe beter de gehoorkwaliteit!

oorpas of paraplu?

HDO -gehoorapparaten worden gedeeltelijk in het oor ingebracht. Paraplu of otoplastics kunnen aan het interne deel worden bevestigd. De volgende verschillen moeten in de twee vormen in aanmerking worden genomen als selectiecriteria:

otoplastics

 • Individueel aangepast
 • Kleine openingen voor luchtdoorgang
 • Beter resultaat in het geval van diepe hoorzitting of beperking van het gehele frequentiespectrum
 • strakke stoel vermijdt feedback

paraplu

 • Standaardgroottes
 • Grote openingen met goede ventilatie
 • Natuurlijk geluid
 • Meestal voldoende voor Ludo -gehoorverlies
 • Minder aanpassingsinspanning

Of paraplu of otoplastics zijn verbonden aan een gehoorapparaat, de soort en de mate van gehoorschade beslist voornamelijk door . Ernstig tot zeer graad gehoorverlies vereist de keuze van otoplastics, terwijl met minder ernstige beperkingen in het hoog -sound gebied, paraplu voor interventie meestal voldoende is. De lagere aanpassing van de paraplu loopt zowel vooruit als nadeel: het is opgeslagen, maar alleen standaardgroottes kunnen worden geselecteerd die het beste overeenkomen met de aard van het oor. Als gevolg hiervan is het niet gegarandeerd dat de gestandaardiseerde maten optimaal in de gehoorgang zullen zitten.

reinig de oorpaspoorten

Een dagelijkse reiniging van de oorpaspases is essentieel vanwege de transportband op grote grootte. Anders kunnen de openingen van otoplastiek vallei -gabs en oorwas verstoppen. Om het schoonmaakproces niet te vergeten, is het daarom raadzaam om het te integreren als een integraal onderdeel van de avondroutine. Het is altijd grondig, maar tegelijkertijd zorgvuldig om de gevoelige apparaten te beschermen.

Het reinigen van de oorpaspoorten moet worden uitgevoerd met behulp van zachte, droge doeken of speciale reinigende doekjes . Andere schoonmaakmiddelen mogen niet worden gebruikt omdat ze grotendeels te agressief zijn voor de hoortoestellen. In het geval van HDO -gehoorapparaten zijn extra reinigingsstappen vaak nodig, bijvoorbeeld als ze een geluidslang hebben. In ieder geval moet worden gedacht in elk geval, na het volledige drogen van de hoortoestellen in een geschikte droge doos Vochtschade. Voor een gedetailleerde beschrijving van hoe schoonmaken en drogen is gegarandeerd, klikt u op hier .

oorpaspoorten: frequente problemen

Het dragen van oorpaspoorten kan het gehoor aanzienlijk verbeteren, maar - zoals overal - zijn er ook mogelijke problemen die mogelijk kunnen optreden:

 • Feedback : Er ontstaat een feedback als het reeds versterkte geluid van het hoortoestel is vanwege de valse zetel van de otoplastiek op enig moment en vervolgens opnieuw door de vervoerder wordt waargenomen. Het onaangename fluitje wordt gecreëerd wanneer oorpaspoorten niet passen.
 • occlusie -effect : passende nauwkeurigheid gaat hand in hand met een bepaalde vulling van het oor. Dit smal, op zijn beurt
 • Oorloonverzameling : Collecties van oorwas (cerumen) achter de otoplastiek kunnen de geluidsperceptie verergeren.
 • Allergische reactie : de materialen die in de productie worden gebruikt, dekken het risico van een allergische reactie. Bij binnenkomst kunnen anti -allergene materialen worden gebruikt.
 • ohrkassktück -persen : veranderingen in het oor, bijvoorbeeld vanwege gewichtsverandering, vereisen een aanpassing van otoplastiek. De hoorzittingszorg kan worden geraadpleegd voor hulp.
 • verkleuring : door contact met talg en oorwas kan verkleuring niet worden uitgesloten. Als de verkleuring te sterk is, moeten de otoplastieën worden vervangen.

Veel van de genoemde problemen kunnen door het gehoorapparaat akoestiek worden verholpen door kleine veranderingen in de otoplastiek of aanpassing van de instellingen voor gehoorapparaten. Als er een occlusie -effect is, is het gat van zo -aangedane "verticten", d.w.z. kleine gaten in otoplastiek die de voorkeur geven aan geluidspassie, nuttig. Bepalingen of onderdrukkende oorpaspoorten worden in het oor gemaakt vanwege de verkeerde stoel. Ondanks de meting moeten otoplastieën ook worden aangepast, bijvoorbeeld in het geval van veranderingen in het buitenoor. Dienovereenkomstig moet de controle regelmatig worden uitgevoerd om ze problemen te voorkomen of op te lossen.

oorpassen voor kinderen

Paspoorten van OHR worden gebruikt voor gehoorzorg voor kinderen als het type of de mate van gehoorverlies dit vereist. Otoplastics hebben zich ook bewezen bij bijzonder actieve kinderen, omdat ze minder gevoelig zijn dan gehoorapparaten met een open voorraad. Dit stelt de kinderen een actief, zorgeloos spel in. De groei van het kind vereist echter regelmatig reconstructie van de oorstukken om een ​​optimale stoel te garanderen.

Speciale toepassingsgebieden van ooradolescenten

Afhankelijk van de productie kunnen oorpaspoorten ook worden gebruikt buiten klassiek gebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als een gehoorbeschermingsmaatregel voor mensen bij luide banen of het spelen van muziek. Om dit te doen, blokkeert de otoplastiek luide geluiden, maar is het nog steeds permeabel voor taalperceptie. U kunt meer lezen over gehoorbescherming op de werkplek hier . Bovendien kan het juiste ontwerp een echt stukje sieraden uit de componenten worden opgeroepen. Om oren als sieraden te gebruiken, wordt een individuele look gemaakt met kleuren, glitter en strass.

EAR PASPORTS: Prijzen en kosten van kosten

otoplastics zijn opgenomen in de prijs van gehoorapparaten. Aangezien de wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen meestal de kosten voor deze proportioneel of volledig dekken, zijn de kosten voor het betalen van de oorpaspoorten afhankelijk van het bijbehorende hoortoestel.