Otoplastiken Erfahrungen und Wissenswertes

oorpaspoorten en otoplastics in moderne hoortoestellen

In de wereld van vandaag is een modern hoortoestel niet alleen erg licht en klein, het brengt ook een enorme uitvoering. Moderne technologieën maken het mogelijk om uw gehoor te optimaliseren met behulp van het hoortoestel. Hoe verder u de mogelijkheden van de nieuwe technologieën exploiteert, hoe beter uw luister indruk uiteindelijk zal zijn. De beslissende factor is natuurlijk de sterkte van uw gehoorvermindering enerzijds, en anderzijds ook het hoortoestelmodel. Otoplastics worden gebruikt voor HDO -hoortoestellen.

wat is otoplastiek?

Otoplastics is niets meer dan de directe verbinding tussen uw oor en het hoortoestel. Deze otoplastics zijn ofwel rechtstreeks verbonden met de geluidslang of stevig op de behuizing.

De otoplastics zorgen voor de maximale veilige hoorapparaat in de oorschelp. In het geval dat u een gehoorverlies met een hoog graad heeft, zal dit het versterkingseffect aanzienlijk bevorderen.

We hebben deze gids voor u samengevat, waarin u alle informatie over otoplastiek kunt vinden. Onze experts voor gehoorapparaten zijn erg blij om u niet -bindend en gratis aan de telefoon te voorzien. Bij ons krijgt u aanbevelingen en individueel advies voor uw perfecte hoortoestel. Op deze manier kunt u alle gehoorsituaties in de toekomst perfect beheersen. Op aanvraag kunt u een afspraak maken met onze professionals op het gebied van gehoorzorg rechtstreeks aan de telefoon.

Uw individuele oorprint

Uw gehoorverlies is individueel en uw binnenoor met de gehoorgang is net zo onmiskenbaar als uw vingerafdruk. Dit betekent dat uw situatie uniek is en dienovereenkomstig moet worden onderzocht en geëvalueerd. Wist je dat je binnenoor of gehoorgang zo uniek is? Daarom is het noodzakelijk om eerst een nauwkeurig precieze indruk van uw gehoorvergangen te maken, zodat de otoplastiek de optimale hold in uw oren vindt.

Om de otoplastiek afzonderlijk te kunnen produceren voor uw toekomstige gehoorapparaat, neemt de akoestiek een zo -aangedreven indruk op. Alleen op basis hiervan kan een otoplastiek afgestemd op uw gehoorgang, die dan echt perfect in uw oor past.

Het creëren van otoplastics is handgemaakt. De akoestiek introduceert een massa siliconen in het deel van zijn gehoorgang, waarin de otoplastiek moet worden gebruikt. De siliconenmassa verhardt in het oor en dus ontvangt de akoestiek een precieze indruk van uw gehoorgang met deze indruk. Met de gevoelige huid in uw oor komt het materiaal echter niet in contact. Onze akoestici werken zo zorgvuldig en routinematig dat het proces volledig onschadelijk en pijnloos voor hen is. Op basis van de reductie is het dan mogelijk om alle details van uw gehoorgang te verliezen. De juiste vorm telt hier, omdat anders uw hoortoestel niet blijft waar het zou moeten zijn. In de meeste gevallen wordt otoplastiek gemaakt in een speciaal laboratorium.

maximaal comfort bij het dragen van een gehoorapparaat

otoplastics zijn gemaakt van siliconen of andere kunststoffen zoals acryl. De beslissende factor is de aard enerzijds en anderzijds de gevoeligheid van uw gehoorgang. De materiaaleigenschappen zijn verschillend, hetzelfde geldt voor de mate van hardheid.

otoplastiek hard of zacht?

In de regel blijft de otoplastiek enkele uren per dag in uw gehoorgang. Om de otoplastiek zo weinig mogelijk te maken, worden zowel zachte als harde materialen gebruikt.

Soms gebeurt het dat ze allergieën veroorzaken die worden gebruikt voor de otoplastics. In dergelijke gevallen kunnen de otoplastieën zelfs worden verguld of geglazuurd. Als gevolg hiervan wordt geen direct contact van de huid gegeven met het plastic. Thermotec en neuacryl worden ook vaak gebruikt als allergeen -vrije kunststof.

De belangrijkste eigenschappen van oorpaspoorten voor gehoorapparaten zijn:

  • Hoge veerkracht
  • huidtolerantie
  • Fit

otoplastiek gehoorbescherming

Wist je dat otoplastics een andere optie hebben? Ze kunnen ook worden gedragen als individuele gehoorbescherming. Er zijn zelfs speciale hoofdtelefoons die enerzijds als gehoorbescherming dienen en anderzijds worden gebruikt voor de geluidsuitreiking.

otoplastics worden ook gebruikt als individuele bescherming voor het horen, omdat ze een beter draagcomfort bieden dan de gebruikelijke oordoppen. Bovendien is het beschermende effect veel beter.

Vooral professionele muzikanten, muzikanten en andere professionele groepen die geluiden en taal moeten kunnen begrijpen, gebruiken deze individuele bescherming meestal voor het horen.

otoplastics vervalsen het geluid en de frequenties van taal en muziek niet, wat helaas vaak het geval is met eenvoudige materialen.

Ook veel moderators op televisie en radio, hoofdtelefoon waarderen als otoplasties, evenals veiligheidstroepen en verslaggevers. Het is dus gemakkelijker voor u om taal te horen en te begrijpen ondanks het omgevingsgeluid. De prijs voor dergelijke otoplastics is ook gebaseerd op het toepassingsgebied, en de prijzen hangt onder andere af van het materiaal.