Pädakustiker: Hörakustik für Kinder und Jugendliche | MySecondEar

Pedacustics is een sub -gebied van het horen van akoestiek dat zich richt op de gehoorzorg van kinderen. Van de 1000 kinderen worden een of twee kinderen al bij de geboorte gehoord bij de geboorte. Dit resulteert in een gevaar voor de persoonlijke en taalkundige ontwikkeling van het kind, daarom is een vroege, actieve hoorpromotie belangrijk voor het voorkomen van problemen met taalontwikkeling. Het horen van akoestiek, die gespecialiseerd zijn in de -behandeling van het gehoorverzamelde kinderen , worden pedacastiek genoemd. Naast kennis van de speciale kenmerken van het horen van kinderen en baby's, vereist het professionele veld van pedacutics bijzonder gevoeligheid bij het omgaan met de patiënten en hun ouders.

Vereisten en verdere training als een pedakel

Om verdere training te volgen van de hoorzittingszorgprofessional naar een pedakel, is drie jaar professionele ervaring of een hoorzitting akoestisch kampioenschapstitel vereist. ‘Pedacoustici’ is nog geen beschermde term, dus het horen van akoestici's kunnen zichzelf ook een peesciteur noemen zonder verdere training. Verdere training omvat zowel theoretische als juridische en praktische inhoud, die enerzijds medische kennis omvat voor kinderlijke gehoor- en taalontwikkeling, anderzijds, praktische toepassingskennis voor het meten van het gehoor Verlies en aanpassing van het gehoorapparaat bij kinderen.

Bovendien moeten competenties in de handel en communicatie met kinderpatiënten en de noodzakelijke gevoeligheid voor de betrokkenheid van de ouders worden geleerd. Deze componenten worden besproken als onderdeel van een pedagogisch leerblok. Een holistische kijk op het kind is bedoeld in de behandeling, waarin mogelijk bijvoorbeeld spraaktherapie, therapie -opties worden opgenomen. Voor dit doel is de kennis van verdere therapiemaatregelen vereist, ter ondersteuning van psychologische kennis naast gevoelig advies. Een succesvol onderzoek van kinderen is alleen mogelijk als de noodzakelijke specialistische kennis wordt aangevuld met kind -vriendelijk werkmateriaal.

pedacoustics vinden

Er kan worden aangenomen dat het horen van akoestici, die hebben opgeleid als een pedantist, de nodige competentie hebben om baby's en kinderen tot de leeftijd van 17 te behandelen. Bij het kiezen van de juiste akoestiek is de geografische locatie een geldige beslissingsfactor. Omdat relatief frequente bezoeken te verwachten zijn, moeten de pedicastiek indien mogelijk met een lage rijtijd worden bereikt. Het is echter veel belangrijker dat het kind en de ouders zich in goede handen voelen en dat een basis van vertrouwen kan opbouwen voor de behandeling. Een goed gevoel is vooral cruciaal voor het goeden van het kind en heeft een positief effect op het behandelingsproces.

gehoorverlies bij kinderen

Een of twee van de 1000 kinderen worden gehoord in de geboorte. Verschillende tekenen kunnen informatie geven over het horen van vermindering van kinderen:

  • Ontbrekende pogingen om het gesproken te imiteren
  • Desinteresse in ruis of muziek
  • Sterke concentratie bij het luisteren
  • Heel luid spreken
  • Ontbrekende reactie bij het aanpakken van het kind

Triggers zijn divers en variëren van de ziekten van de moeder (bijv. Toxoplasmose, cytomegalie, rodehond) tot complicaties bij de geboorte (bijv. Gebrek aan zuurstof) tot kinderziektes (bijv. In zeldzame gevallen mazelen en mumps). Genetische defecten kunnen ook de kans op gehoorverlies prenataal vergroten. In de kindertijd vertegenwoordigen middelste oorinfecties of overmatig lawaai verdere risicofactoren voor gehoorschade.

Voor de vroege bepaling van gehoorproblemen moeten alle tests die bij Pedacutics behoren, worden waargenomen in de U3 tot U8 -examens. Deze worden meestal overgenomen door de zorgverzekeringsmaatschappij. De vroege bepaling mogelijk kan bijdragen aan het succes van het horen van de gehoorzorg en mogelijk negatieve invloeden op de (taal) ontwikkeling van het kind.

hoortoestellen voor kinderen

Met de hulp van de pedaciticus worden geschikte gehoorapparaten voor de patiënten van het kind geselecteerd en aangepast. De apparaten verschillen van volwassen apparaten in vorm, kleur en apparatuur. Voor kinderen zijn er geen IDO -gehoorapparaten voor kinderen vanwege de kleine ruimte. In termen van kleur daarentegen wordt het spectrum uitgebreid: een reeks heldere kleuren is beschikbaar om een ​​bijzonder aantrekkelijk effect op de jonge dragers te hebben. Zodat de gehoorschade niet in de weg staat van het spel van het kind, zijn hoorapparaten voor kinderen robuust, stof -resistent en waterdicht. Extra accessoires zorgen ook voor het beveiligen dat u verhindert om te verliezen.