(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

plotseling gehoorverlies op één oor

Plotseling nauwelijks gehoord op een oor of helemaal niet, er kan nogal een meer angstmoment zijn. Onmiddellijk geschoten horrorscenario's - maar niet altijd is dit een permanente beperking of ernstige oorzaken. De mate van eenzijdig gehoorverlies kan echter limieten of tot een volledig doofheid verlengen. Dienovereenkomstig moeten overeenkomstige symptomen zeker serieus worden genomen , maar het is niet raadzaam voor paniek. Een bezoek aan de specialist geeft informatie over oorzaken en toont behandelingsmethoden.

One -sided gehoorverlies: oorzaken en symptomen

plotseling gehoorverlies op een oor via een gehoorverlies

Als de hoorzitting van een oor plotseling beperkt of verloren is, kan dit een -indicatie zijn van een horen Wees, want dit komt bijna altijd voor. In dit geval extra symptomen zoals een doffe pijn, tinnitus en duizeligheid. Het is niet helemaal duidelijk waarom dit überhaupt gebeurt. Vermoedelijk is het optreden van een bloedsomloopstoornis verschuldigd en wordt begunstigd door verschillende factoren, waaronder stress. Het resultaat is een matrijs of beperking van de functionaliteit van de haarcellen, wat betekent dat de irritatie van de stimulus van mechanische in elektrische stimuli. Als gevolg hiervan wordt een luistervest gemaakt.

One -sided gehoorverlies via een otitis

Een eenzijdig gehoorverlies betekent niet altijd een gehoorverlies. Hij kan ook worden toegeschreven aan een centrale oorontstekingen kunnen permanente gehoorschade veroorzaken.

oorverplaatsing als een trigger van een eenzijdig gehoorverlies

Als oorwas de gehoorgang verstopt, kan de hoorzitting lijden. In de regel wordt constipatie bijzonder snel bepaald tijdens het medische onderzoek, omdat de externe gehoorgang in een otoscopie normaal wordt onderzocht. Door het oor te reinigen , kan constipatie relatief gemakkelijk worden verwijderd. In de regel wordt de hoorzitting bijgevolg geretourneerd .

kortweg gehoorverlies op één oor via een kou/corona

Een van de klassieke symptomen bij verkoudheid is zwelling van de nasale slijmvliezen . De zwelling belemmert op zijn beurt de ventilatie van het oor en leidt in sommige gevallen tot een vloeiende accumulatie hierin. Een gevoel van druk in het oor en een verminderde luisterafdruk kan het gevolg zijn. Meestal het gehoorverlies verdwijnt samen met de resterende koude symptomen .
In verband met Corona worden gehoorproblemen herhaaldelijk gemeld, maar het is een vrij zeldzaam symptoom waarvoor weinig details beschikbaar zijn. Er kan worden aangenomen dat de symptomen geassocieerd met een corona -infectie kunnen leiden tot luisteren naar de harten als een conventionele kou.

gehoorverlies op één oor na een vlucht

Druk op de oren tijdens het vliegen is een wijdverbreid probleem , vooral bij kinderen. In sommige gevallen blijft de druk, die wordt geassocieerd met beperkt gehoorbegrip, zelfs na de landing. Hoe lang het duurt voordat de drukvergelijking wordt beheerst en het luisteren wordt hersteld, is zeer individueel . Meestal helpt eenvoudige drukvergelijkingstactieken zoals drinken of slikken sterk. Tijdens het vliegen is het raadzaam om het kauwgom van kauwgom preventief te kauwen en voldoende te drinken met energiek slikken. In sommige gevallen kan het eenzijdige gehoorverlies in termen van tijd strekken, maar na enkele dagen van aanhoudende problemen moet een arts -bezoek worden overwogen.

Andere redenen voor plotseling, eenzijdig gehoorverlies

  • Fysieke schade
  • Druk op de audiozenuw
  • Probleem in het binnenoor: bijv. Infecties
  • Ziekten: bijv. Mazelen, bof, meningitis

gehoorverlies op één oor: behandeling

Als er geen ernstige beperking is, moet u een paar dagen wachten en observeren of uw oor zichzelf herstelt. Als dit niet het geval is of de symptomen verergeren, wordt een bezoek aan de ENT Doctor aanbevolen. Als deze gehoorverlies of een gehoorapparaten maken . In het bijzonder, Cros Devices zijn ideaal, die het geluid van het aangetaste oor versterken en naar het gezonde oor brengen. Dus u kunt uw tonale omgeving opnieuw maken.