Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

diep -lound gehoorverlies: wat is dat?

Depiress hoorzitting is een van de =

Bovendien is een diepe hoorzitting op één oor een potentieel bijbehorende symptoom van cervicale wervelkolkheden . In sommige gevallen oorgeluiden , duizeligheid, en hyperacusis

Symptomen: herken diep -sound gehoorverlies

Mensen die gehoord worden van een hoorzitting -meer gehoorverlies kunnen geen diepe frequenties van 2000 Hertz of lager horen. Het luistervolume zelf wordt meestal niet beïnvloed, maar het begrip is nog steeds beperkt. Als gevolg hiervan zijn de getroffen nog steeds redelijk goed om één -op -one -discussies te voeren. Aan de andere kant vormen groepstertainment en gesprekken in luide omgevingen een veel grotere moeilijkheid. Het is ook merkbaar dat bastonen bijzonder moeilijk te begrijpen zijn bij het luisteren naar muziek of diepe stemmen.

Diagnose: hoe is een diep gehoorzitting?

?

Met behulp van hoortests wordt een klei -audiogram gemaakt. Dit toont de gehoorcurves van de patiënt waaraan de gehoordrempel kan worden gelezen. De gehoordrempel beschrijft de frequentie dat de tonen waarneembaar zijn voor de respectieve persoon. Dit zijn twee curven- de lucht- en botlijncurve- die uitspraken mogelijk maken over de oorsprong van gehoorverlies. Dienovereenkomstig is het mogelijk om te beslissen of het defect dat de diepgaande hoorzitting activeert, in het binnen- of middenoor kan worden geplaatst.

diepe - -lound gehoorverlies audiogrammen

Op het audiogram wordt een mogelijk verloop van de bot- en luchtbuiscurves weergegeven in het geval van een diepgeluid hoorzitting. Het is opvallend dat de gehoorprestaties in het diepe frequentiebereik aanzienlijk slechter zijn dan in het midden en uiteindelijk in het hoge frequentiebereik, van ongeveer 2000 Hertz, worden goede gehoorservices geregistreerd.

Behandeling: wat te doen met diepe hoorzitting?

Schade aan het binnenoor is meestal onherstelbaar. De beschadigde haarcellen kunnen niet worden hersteld en behandeling met een gehoorapparaat is noodzakelijk. Om een ​​diepgeluid hoorzitting veroorzaakt door het middenoor te behandelen, kleinere interventies of implantaten worden. Het volgende is van toepassing: de eerdere behandeling is gestart, hoe beter voor de rest van de hoorzitting. Het is raadzaam om gehoorverlies te voorkomen voordat het permanente schade kan veroorzaken. Een lage lawaaivervuiling en verminderen stress mogelijk verminderen het risico op gehoorstoornissen.