Unsichtbare Hörgeräte - Preise & Erfahrungen

Hoortoestel Invisible: hoortoestellen die u niet ziet

De hoortoestelmarkt is met name duidelijk: de aangeboden hoortoestellen zijn altijd kleiner en unobtrusive . Fabrikanten adverteren bijvoorbeeld expliciet met de onopvallendeheid van hun hoortoestellen - vooral in de context van online marketing, de "onzichtbare" modellen worden in de schijnwerpers verplaatst.

Moet de optica een beslissing vormen voor een geschikt hoortoestel? In dit artikel zult u erachter komen wat er achter de trend zit: zijn de samengevoegde IDO hoortoestellen Geschikt voor u, of zou het beter moeten zijn op een HDO-apparaat terugvallen? Zelfs ex-listenen zijn immers in principe "onzichtbaar" met een goede pasvorm en langer haar.

=
Zelfs achter de oor hoortoestellen zijn nu bijna "onzichtbaar"

Grootte van "onzichtbare" hoortoestellen

In principe worden twee ontwerpen verhandeld als "onzichtbaar": cic hoortoestellen (compleet in het kanaal), die alleen zichtbaar zijn vanuit een bepaald oogpunt, evenals IIC -gehoorapparaten (onzichtbaar (onzichtbaar in het kanaal), die eigenlijk niet zichtbaar zijn voor buitenstaanders. De modellen eronder zijn alleen beschikbaar als een batterijversie-meestal heeft u batterijen nodig in maat 10 , soms ook in Maat 312 . De "onzichtbare" voor lichte tot middelgrote gehoorverliezen worden aanbevolen, met ernstige schade aan de hoorzitting, andere ontwerpen moeten worden gebruikt. CIC- en IIC -apparaten zijn ook minder geschikt voor een zeer enge hoorzitting.

Om de "onzichtbare" gehoorapparaten te maken, moet een oorafdruk worden genomen, wat betekent dat er een paar dingen zijn om te overwegen. Allereerst mag de implementatie alleen worden overgenomen door gespecialiseerde medewerkers, bij voorkeur door een meester. In termen van materiaal moet het worden bewerkt met zacht impressiemateriaal, dat in de gehoorgang wordt ingebracht tot de vereiste diepte (tot de tweede knik van de gehoorgang). De indruk moet dynamisch plaatsvinden vanwege de anatomische interactie tussen lagere kaak en de gehoorgang. Met behulp van kauwen en beweging van de kaak tijdens de implementatie kan de zetel van het hoortoestel aanzienlijk worden beïnvloed.

Huidige CIC- en IIC -apparaten op de markt voor hoortoestellen

CIC- en IIC -gehoorapparaten worden verkocht door de gewone fabrikanten van hoortoestellen. Niet alle aanbiedingen worden echter even aanbevolen.

>

oticon gepresenteerd met de oticon eigen ( € 1.190, lotsel op de ziektekostenverzekering ) een hoortoestel dat leidt tot uitstekend geluid en een uitstekende pasvorm met extreem filigraantechnologie.

>

Ook starkey Leidt met zijn laatste gehoorapparaat, starkey Evolv ai (vanaf € 890, konijnen van de ziektekostenverzekeringsuitkering ), voor het eerst een CIC -model, dat ook in staat is tot Bluetooth.

>

De fabrikant phonak biedt de Virto Marvel Titanium (Vanaf € 1.590, gerangschikt van de ziektekostenverzekering ) met name subtiele apparaten. Vanwege de gebruikte titaniumschaal van dunne muren verdwijnen de hoortoestellen tot 2,5 mm dieper in de gehoorgang.

>

Een ander "onzichtbaar" apparaatfonaks is de Phonak -tekst. Dit is een prijs -intensief wegwerpproduct dat volledig moet worden vervangen als de batterij leeg is.

>

De

minder aanbevolen is de Silk x (vanaf € 990, gebrekkig van de ziektekostenverzekering ) van < a href = "/collections/signia"> Signia , omdat dit twijfelachtig is voor een oordruk. Als u een ido hoortoestel gebruikt , moet een individuele aanpassing plaatsvinden.

Conclusie: is een "onzichtbaar" hoortoestel?

Vooraf kan worden gezegd: Optica alleen is geen solide basis voor het nemen van beslissingen bij het kiezen van een geschikt hoortoestel! U bent van harte welkom om een ​​ ido hoortoestel te gebruiken Als u aan de vereisten voor één voldoet: dat wil zeggen, u hebt een lichte tot middelgrote gehoorschade, uw oor Kanaal is voldoende groot en u bent klaar om een ​​batterijapparaat te gebruiken.

Als u echter veel belang hecht aan comfort en technologie, is een "onzichtbaar" hoortoestel minder raadzaam. Omdat in het algemeen het volgende van toepassing is: hoe kleiner het hoortoestel, hoe minder technologie erin past. Als u wilt genieten van extra functies en een hoog niveau van comfort, moet u liever ex-listener-luisteraars gebruiken. Deze zijn beschikbaar als batterijversie , omvatten een bluetooth -functie , de mogelijkheid om te verwijderen en te luisteren. P>

>

Hier kunnen we met name de oticon meer voorstellen (vanaf 1.390 €, van de ziektekostenverzekeringstoeslag ), die onopvallend , Maar tegelijkertijd technisch thuis en comfortabel.