Welche Hörgeräte sind besser im Ohr oder hinter dem Ohr?

Welke hoortoestellen zijn beter in het oor of achter het oor?

De keuze tussen een gehoorapparaat dat in het oor wordt gedragen of een gehalte die achter het oor wordt geplaatst, hangt af van individuele behoeften en voorkeuren.

in de oorhoorapparaten (IDO)

Hoortoestellen (ITE, ITC, CIC, IIC) zijn meestal kleiner en meer onopvallender dan gehoorapparaten die achter het oor worden gedragen (BTE, RIC). Ze worden vaak geadverteerd als "onzichtbaar" en kunnen minder problemen veroorzaken met een bril en maskerdragers. Ze worden echter bijna uitsluitend bediend met batterijen en zijn meestal alleen geschikt voor lichte tot middelgrote gehoorverliezen. Bovendien moet een oordruk die door gespecialiseerde medewerkers moet worden uitgevoerd, vaak voor hen worden genomen. U kunt ook de gehoorgang voltooien, wat irritant kan zijn met lichte tot middelgroot gehoorverlies.

in de Ear -hoortoestellen (IDO) Voordelen

 • iic, cic, zeer discreet
 • Bij masker / bril drager minder problemen

in de oorhoorzaken (IDO) Nadelen

 • Bijna uitsluitend bediend met batterij
 • Bluetooth alleen mogelijk bij ITE of ITC
 • Niet geschikt voor zeer smalle oorpassages
 • Alleen geschikt voor lichte tot middelgrote gehoorverliezen
 • Er moet een oorafdruk worden genomen
 • Hoortoestel kan de gehoorgang voltooien, wat erg irritant kan zijn

achter de oorhoorapparaten (HDO)

Achter de oorhoorapparaten hebben daarentegen meestal geen grenzen aan ingebouwde technologie, inclusief batterijen, Bluetooth, connectiviteit en telefoonspoelen. Ze zijn geschikt voor bijna alle gehoorverliezen en werken vaak "onzichtbaar", zelfs met lang haar. Het nadeel is dat ze van buitenaf zichtbaar zijn, hoewel ze meestal niet opvallen.

achter de oorhoorapparaten (HDO) Voordelen

 • Geen grenzen om -in -technologie te bouwen
 • Geschikt voor bijna alle gehoorverliezen
 • In het geval van lang haar, meestal bijna "onzichtbaar"

achter het oor Hoortoestellen (HDO) Nadelen

 • Zichtbaar van buitenaf

Conclusie: welke hoortoestellen zijn beter in het oor of achter het oor?

Uiteindelijk hangt de beslissing tussen een in het oor of achter het oorhoorteapparaat af van de individuele behoeften en voorkeuren. Als aan alle vereisten voor een hoortoestel in het oor is voldaan, kan dit een goede keuze zijn, maar als meer comfort en technologie gewenst zijn, kunnen hoortoestellen die achter het oor worden gedragen geschikter zijn omdat ze meer ruimte bieden voor extra functies . Voor speciaal comfort en extra functies kunnen hoortoestellen met externe luisteraars (ex-listenen) de beste keuze zijn, omdat ze batterijen, Bluetooth en externe aanpassingen mogelijk maken en ook het luisteren van richting kunnen inschakelen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een gehoorapparaat?

Als u hebt besloten een gehoorapparaat te kopen, zijn er enkele factoren die u moet overwegen om ervoor te zorgen dat u het apparaat ontvangt dat het meest geschikt voor u is. Allereerst moet u ervoor zorgen dat u een grondige hoortest hebt uitgevoerd om de ernst van uw gehoorverlies te bepalen en het type gehoorapparaat dat het meest geschikt voor u is.

Het is ook belangrijk om te weten te komen over de verschillende functies en technologieën die beschikbaar zijn in hoortoestellen om ervoor te zorgen dat u het apparaat ontvangt dat het beste bij u past. Het is ook de moeite waard om verschillende hoortoestelaanbieders te vergelijken om ervoor te zorgen dat u het beste aanbod voor uw geld ontvangt.